Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Нова генерація лідерів: Світлана Чебанова

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

26 січня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч студентів Миколаївського політехнічного коледжу з художницею, громадським діячем, надзвичайно неординарною особистістю — Світланою Чебановою.


Нова генерація лідерів: Світлана Чебанова

Директор бібліотеки Наталія Вікторівна Ткаченко наголосила, що це перший захід із циклу бенефісів молодіжних стартапів “Нова генерація лідерів”, присвяченого знайомству учнів і студентів з активною, креативною, творчою, інтелектуальною молоддю Миколаївщини.

Виявилося, що дитинство Світлани пов'язано з будівлею, де знаходиться бібліотека: вона жила з батьками на Великій Морській, 92, про що в сімейному архіві залишилися фотографії та любительська кінохроніка. Молодший брат Світлани якось жартома сказав, що вона “така розумна, тому що народилася в бібліотеці”.

Маючи три дипломи — з теології, режисури і культурології — в творчому плані знайшла себе в філософській графіці на релігійну тематику, але вважає себе художником-аматором через відсутність вищої художньої освіти. Співпрацює з Фондом розвитку і підтримки молодого мистецтва України Слави Фролової. Серед її стартапів малюнки на сумках та футболках, листівки “hand made” і магніти, на яких були зображені миколаївські театри, мерія тощо. На початку 2016 року створила серію патріотичних листівок з замальовкою Соборної площі (які “подорожували” 27 країнами світу) і запустила її тиражем 1000 штук, а всі отримані гроші віддала медикам, які рятують життя в зоні АТО. На медичні потреби пішли і 5 тисяч гривень премії Миколаївського міського голови, отриманої разом з лауреатом премії, режисером Євгеном Цимбалюком за фільм «Cards from hearts», героїнею якого стала Світлана.

У 2015 році С. Чебанова дебютувала як ілюстратор книги Євгенії Бардіної «КамОSвет» или записка из таинственного прошлого». У 2016 році проілюструвала збірку балад Ованеса Туманяна «Крапля меду», вільний переклад якої зробила директор бібліотеки Наталія Ткаченко. Світлана й сама пише вірші у вільний час, якого їй, на жаль, постійно бракує.

Під час зустрічі Світлана повністю заволоділа увагою аудиторії завдяки своїй відкритості, щирості, позитивній енергетиці та відвертим відповідям на безліч запитань молодих людей. У ній дивовижно поєднані ентузіазм, мудрість, гумор.

На завершення Світлана побажала всім отримувати задоволення від життя,  бути впевненими у собі, надійними та вартими довіри інших людей. А бібліотекарі та молодь побажали їй нових творчих ідей і успішних стартапів.

В матеріалі використано відеосюжет із телевізійних новин Миколаївщини Філії Національної телекомпанії України "Миколаївська регіональна дирекція"

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.