Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Публічний звіт перед громадою за 2016 рік

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

7 лютого Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва звітувала перед громадою про результати роботи і професійні досягнення у 2016 році.
Публічний звіт перед громадою за 2016 рік


Директор бібліотеки Наталія Ткаченко зупинилася на кількісних показниках роботи закладу, а це — понад 11 тисяч читачів, що скористалися літературою, інформацією, послугами; 55 тисяч віртуальних користувачів, які 120 тисяч разів зверталися до сайту бібліотеки; 914 підготовлених бібліотекарями на сайт нових матеріалів; 194 проведені масові заходи, в яких взяли участь майже 7,5 тисяч учнів і студентів. Наталія Вікторівна зауважила, що для того, щоб розповісти про всю роботу Миколаївської ОБЮ не вистачило б і кількох днів, адже вона є потужним інформаційним та культурним осередком, а її діяльність — багатовекторна, орієнтована на сучасні вимоги, збагачена новими формами і методами роботи з молоддю.

 

У форматі “флешбек”, з гумором та без офіціозу розповіли ведучі заходу — провідний бібліотекар Тетяна Гервасьєва і бібліотекар Андрій Алієв, а за “сумісництвом” книговик Расімович, — про відзначення 25-ї річниці Незалежності України, Року англійської мови в Україні, 150-річчя Михайла Грушевського, Року ювілеїв літераторів-краян на Миколаївщині. Бібліотекарі ОБЮ організували читацьку конференцію, фестиваль книги, молодіжний конкурс коміксів, акції, провели цикли заходів, майстер-класи, соціологічні дослідження, створили інтерактивні карти, буктрейлери, онлайн-вікторини, підготували інформаційні, методичні, бібліографічні видання. Справді топовими стали foot-квести вулицями Великою Морською і Соборною з циклу “Історичний Миколаїв”, мистецька акція “Майська ніч, або Навчальна книга словесності для юнацтва від Гоголя” у форматі бібліоночі та “Тест 99” — спільний проект бібліотеки і Філії Національної телекомпанії України “Миколаївська регіональна дирекція”.

Згадали і про участь МОБЮ у всеукраїнських заходах в 2016-му. Завдяки участі у “Display-кросинг”, всеукраїнському проекті, присвяченому Року англійської мови, креатив, творчість та фантазія бібліотекарів розвернулися на повну: хол бібліотеки за один день перетворився на славетний район Лондона — Вестмінстер, котрий щодня з екскурсіями відвідували 200 школярів і студентів. Бібліотекарі разом з читачами стали учасниками всеукраїнської акції “Україна speaking”, щоб встановити новий світовий рекорд “Найбільший мовний урок у світі” для “Книги рекордів Гіннеса”. Молодь з Миколаївщини взяла участь у всеукраїнському анкетуванні “Михайло Грушевський — український історик європейського значення” та соціологічному дослідженні “Молодіжна бібліотека: популярність, репутація, бренд”. Досвід проведення вуличних краєзнавчих квестів бібліотекарі ОБЮ презентували на IV Всеукраїнській науково-практичній конференції “Сучасні тенденції розвитку туризму”, а про застосування бібліотечного краєзнавства у патріотичному вихованні молоді доповідали на Всеукраїнській науково-практичній конференції “Національно-патріотичне виховання молоді як стратегічний напрям діяльності бібліотеки”, що проходила у Полтаві.

Завідуюча науково-методичним відділом Ія Отверченко зазначила, що Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва не тільки впроваджувала інновації в свою роботу, започатковувала і підтримувала цікаві молодіжні проекти, але й ділилася своїм досвідом, досягненнями з колегами із області під час семінарів, а завдяки тематичним вебінарам, скайп-зустрічам в рамках міжрегіонального проекту “Всеукраїнський бібліотечний простір для молоді: ланцюжок єднання” із колегами з інших бібліотек України — Дніпропетровська, Житомира, Одеси, Полтави, Харкова, Дніпра, Кропивницького. За методичне видання “Складові успіху: рекламна діяльність бібліотек” бібліотека здобула ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі “Видання року ОБЮ, ОБМ”, оголошеному Державною бібліотекою України для юнацтва.

Протягом заходу книговик Расімович не давав нікому сумувати, сипав жартами і примовками, ділився з гостями бібліотечною бувальщиною. Сміх у залі викликала підготовлена ним підбірка невдало осучаснених видавцями обкладинок книг українських і зарубіжних класиків. Напружити мозок і пам'ять змусили питання з краєзнавчих квестів. Блискучі знання з історії рідного міста виявили Тамара Олексіївна Михайлюк (методист навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області) і Тетяна Анатоліївна Жайворонок (директор обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна) — потенційні учасники майбутніх foot-квестів з явними задатками лідерів. Перепочити від флешбеку присутні змогли під час виступів тріо гітаристів “Тимур і його команда” Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району м. Миколаєва під керівництвом Тимура Іонела: Олени Торосян зі Спілки вірмен України Миколаївської області, декламування уривку зі збірки балад “Крапля меду” Ованеса Туманяна у вільних переказах Наталії Ткаченко у виконанні Ануш Петросян зі Спілки вірмен України Миколаївської області (вірменською) та Сергія Приходи з Миколаївського коледжу культури і мистецтв (українською).

Користувачі бібліотеки, активна миколаївська молодь, студенти коледжу культури і мистецтв, викладачі і бібліотекарі навчальних закладів, видавці, представники громадських організацій, творчих спілок високо оцінили роботу Миколаївської ОБЮ у минулому році. Грамоту та подарунки вручили бібліотеці президент Федерації легкої атлетики Миколаївської області Анатолій Бугайов і заступник голови Спілки вірмен України Миколаївської Алла Поліщук. Друзі і партнери пообіцяли свою активну підтримку у нових проектах і вирішенні проблемних питань, побажали професійного натхнення та нових здобутків у 2017 році.
 

В матеріалі використано відеосюжет із телевізійних новин Миколаївщини Філії Національної телекомпанії України "Миколаївська регіональна дирекція"

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.