Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Віртуальна екскурсія Соборною

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

12 жовтня в обласній бібліотеці для юнацтва у рамках краєзнавчої програми “Про минуле в ім’я майбутнього” з циклу “Дитинство і сучасність рідного міста” учні Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій здійснили краєзнавчу інтерактивну екскурсію вулицею Соборною.

Бібліотекар Оксана Криловська розповіла присутнім про минуле та сучасність однієї з найстаріших та головних вулиць міста — Соборної. Юнаки дізналися, чому вулиця має таку назву, де саме знаходився Адміралтейський собор, який сто років був головним храмом Миколаєва та всього Чорноморського флоту. Їх вразили історії Каштанового скверу, грандіозного пам'ятника корабелам і флотоводцям, трамвайної підстанції, таких знайомих і, як виявилося, досі незнаних. Здивування учнів викликала розповідь про “Базарну площу”, яка займала більше шести кварталів — між вулицями Херсонською, Соборною, Глазенапівською та Привозною. Нині там знаходяться житлові будинки, обласний будинок культури та дитяче містечко “Казка”.


Юні краєзнавці з цікавістю переглянули літературу, присвячену історії та архітектурі старого Миколаєва, представлену на книжковій виставці “Миколаїв туристичний”.

На завершення бібліотекар закликала молодь з повагою ставитися до історичного минулого рідного міста, і тоді воно засяє гармонією краси та любові.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.