Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Відкриття Сезону Італії: експрес-подорож “Всі дороги ведуть до Риму”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

11 лютого в читальному залі Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва у рамках культурно-освітньої програми “Європейська світлиця” відбулося відкриття Сезону Італії — країни, яка серед інших п'яти була засновницею Європейського Союзу.

Експрес-подорож “Всі дороги ведуть до Риму” була насичена цікавою інформацією. Студенти Миколаївського державного вищого училища культури дізналися про історію і бізнес, релігійні та кулінарні уподобання, туристичні маршрути і спортивні досягнення цієї країни, а також про співробітництво у різних сферах Італії та України.

Серед величезної кількості культурних цінностей гідне місце займає література. Присутні згадали світову класику: “Божественну комедію” Данте Аліг'єрі, сонети з “Книги пісень” Франческо Петрарки. Бібліотекарі порекомендували дівчатам прочитати сучасні романи “Ім'я рози” і “Маятник Фуко” Умберто Еко, який відомий всьому світу як письменник, культуролог, філософ, журналіст, есеїст, почесний професор 30 університетів, лауреат численних літературних премій і володар багатьох міжнародних нагород. Всі переклади своїх творів на інші мови У. Еко курирує сам, робить численні виправлення і декілька варіантів перекладу, так що у кінцевому результаті переклад тексту однією мовою сильно відрізняється від того ж тексту іншою мовою. Однак всесвітньо відомим став не Еко-вчений, а Еко-прозаїк. Перший же його роман “Ім'я рози”, написаний 1980р., відразу потрапив до списку бестселерів на декілька років. У 1986 році роман було екранізовано французьким кінорежисером Жан-Жаком Анно. Головну роль зіграв Шон О'Коннері.

Не менш цікавою за літературну була мистецька подорож, адже Італія — це “жива галерея мистецтв”: Колізей і “Ла Скала”, “Таємна вечеря” Леонардо да Вінчі і “Сікстинська мадонна” Рафаеля, Мікеланджело і Страдіварі, Верді і Фелліні... Миколаївський художник та іконописець Сергій Помян розповів студентам про деякі свої роботи, на які натхнення йому дали саме образи італійських митців. Сергій Помян разом з Сергієм Павелко — засновники іконописної майстерні в Миколаєві “Небо на землі” (2004р.).

Познайомитися ближче з “вічними образами” можна було під час перегляду електронного слайд-шоу і книжкової виставки “Титани італійського мистецтва”. На закінчення зустрічі всі присутні отримали закладки з коротенькою інформацією про Рим — “вічне місто” на семи пагорбах.

Сезон Італії відкрито. Протягом півріччя завітайте до “Європейської світлиці”, де на вас чекають модні тусовки і кулінарні шоу, літературні паті й бізнес-час, арт-коктейлі та вечори палкого італійського кінематографу.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.