Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти “Поезії нескореного духу” презентовані в бібліотеці

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

22 березня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація книги “Поезії нескореного духу”. На зустріч з військовослужбовцями Валентином Івановим та Володимиром Семишкіним завітали учні Миколаївського професійного суднобудівного ліцею ім. В. О. Гречишникова. Захід відбувся у рамках циклу “Народжене в Прибужжі слово”.
“Поезії нескореного духу” презентовані в бібліотеці


Директор бібліотеки Н. В. Ткаченко (знана миколаївська поетеса Наталія Іванова) розпочала зустріч своїм віршем-передчуттям подій на Сході України.

Бібліотекар відділу соціокультурної діяльності молоді Оксана Криловська представила учням віртуальний меморіал “2014-... Герої Миколаївщини: пам'ятаймо!”. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять воїнів, які віддали своє життя за мирне майбутнє України.

Ведучі Ірина Холодулькіна і Андрій Алієв зазначили, що збірка “Поезії нескореного духу” містить вірші як військовослужбовців: О. Кваші, О. Клімова, М. Музики, В. Кремінської, Б. Березюка, А. Козловця, А. Кадченка, В. Іванова, так і визнаних миколаївських поетів: Д. Креміня, Л. Ржепецького та інших.

Колишній військовослужбовець 3-го батальйону “Фенікс” 79-ї окремої  десантно-штурмової бригади, учасник АТО Валентин Іванов прочитав слова пісні-візитівки взводу розвідки та розповів юнакам притчу про мудрість, побажавши мати якомога менше втрат на життєвому шляху. На запитання “Як це бути героєм?”, він відповів: “Героями не народжуються, ними стають, захищаючи своїх рідних”.

Володимир Семишкін (позивний “Сема”) — боєць 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, один із кіборгів, які захищали Донецький аеропорт. На всеукраїнському фестивалі “Пісні, народжені в АТО” (2016) він виконав авторську пісню “Аеропорт”. Присутні були зворушені піснями у живому виконанні Володимира, адже в них — пережиті випробування, біль втрат, героїзм українських вояків.

Захід доповнили відеопрезентація “Мужність, сила і незламність духу” та книжкова виставка “Слава Героям України”. Видання, на ній представлені, зацікавили не тільки молодь, а військовослужбовців.

На завершення зустрічі — автограф-сесія, традиційне фото на згадку, щира дяка гостям і побажання міцного здоров'я, наснаги та миру.

В матеріалі використано відеосюжет із телевізійних новин Миколаївщини Філії публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Миколаївська регіональна дирекція»

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.