Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Результати обласного конкурсу “Наша спадщина”

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

Підведені підсумки обласного патріотичного конкурсу молодіжної творчості “Наша спадщина”, організованого Миколаївською обласною бібліотекою для юнацтва за інформаційної підтримки центральних бібліотек в районах і ОТГ Миколаївщини.

Конкурс проводився на виконання Програми військово-патріотичного виховання населення Миколаївської області на 2015-2020 роки, затвердженої рішенням Миколаївської обласної ради від 30.07.2015 №24, з 1 лютого по 15 березня 2018 року з метою виховання патріотизму на підґрунті вивчення і використання в творчості українських традицій, національної історичної і культурної спадщини.


До Оргкомітету на три номінації — Вірш/Проза; Малюнок/Картина; Вироби народного промислу — надійшло 187 робіт від 103 учасників (віком від 15 до 35 років) з 15 районів області, 3 ОТГ, м. Южноукраїнська і Миколаєва: Кривоозерського району (30 учасників), Веселинівського (11), Єланецького (10), Новобузького (9), Березанського, Первомайського, Миколаєва (по 5), Арбузинського, Баштанського, Врадіївського, Миколаївського, Новоодеського, Снігурівського (по 3), Вознесенського району, Коблевської, Прибужанської ОТГ (по 2), Братського, Доманівського районів, Южноукраїнська, Веселинівської ОТГ (по 1).

До складу журі були запрошені:

  • в номінації “Вірш/проза” Марущак В. І., голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України (голова журі), Завялова І. А., філолог, письменник, переможець конкурсів “Краща Миколаївська книга” (2015, 2016 років), Свірська Т. Д., член Національної спілки письменників України, Ткаченко Н. В., директор Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва, поетеса, Гервасьєва Т. М., провідний бібліотекар Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва;
  • в номінації “Малюнок/картина” Чебанова С. Г., художник, ілюстратор, автор серії листівок “Миколаїв патріотичний”, член об'єднання “Міжнародний фонд молодих художників України “SlavaFrolovaGroup” (голова журі), Кривцова В. В., керівник Миколаївського обласного творчого об'єднання “Прибужжя”, заслужений працівник культури України, Козирєва Є. В., майстриня Миколаївського обласного творчого об'єднання “Прибужжя”, лауреат обласної премії ім. М. Аркаса, Кондратюк М. О. і Дідковський А. П., викладачі І категорії Миколаївського коледжу культури і мистецтв кафедри “Декоративно-прикладне мистецтво”;
  • в номінації “Вироби народного промислу” Кривцова В. В., керівник Миколаївського обласного творчого об'єднання “Прибужжя”, заслужений працівник культури України (голова журі), Козирєва Є. В., майстриня Миколаївського обласного творчого об'єднання “Прибужжя”, лауреат обласної премії ім. М. Аркаса, Кондратюк М. О. і Дідковський А. П., викладачі І категорії Миколаївського коледжу культури і мистецтв кафедри “Декоративно-прикладне мистецтво”, Шуляк С. О., кандидат педагогічних наук, професор, декан факультету “Менеджмент і бізнес” МфКНУКіМ.


При оцінюванні конкурсних робіт (максимальна оцінка — 5 балів, загальна — 25) враховувалися: відповідність тематиці конкурсу — використання народних традицій, національних символів, мотивів, відображення українських культурних, історичних аспектів, любові до Батьківщини, оригінальність ідеї, естетичність, емоційність роботи, майстерність виконання.

Журі визначило переможців обласного патріотичного конкурсу молодіжної творчості “Наша спадщина”. Дипломи і подарунки від бібліотеки і спонсорів в номінації “Вірш/проза” отримають Юлія Луценко (1 місце) з с. Мала Мечетня Кривоозерського району, Віктор Стругай (2 місце) з смт. Криве Озеро, Ольга Предчук (3 місце) з с. Павлівка Снігурівського району; в номінації “Малюнок/картина” Олена Коркішко (1 місце) з с. Кир’яківка Миколаївського району, Стефанія Чаплигіна (2 місце) з смт. Березанка, Елізабет Сухолет (3 місце) з с. Інгулка Баштанського району; в номінації “Вироби народного промислу” Тетяна Кравець (1 місце) з смт. Березанка, Альона Роганова (2 місце) з с. Широкий Лан Веселинівського району, Анастасія Сербул (3 місце) з с. Возсіятське Єланецького району. Також члени журі вирішили відзначити грамотами і заохочувальними призами  вихованців гуртка “Літературне краєзнавство” Кривоозерського будинку дитячої творчості і  студентку Миколаївського національного університету ім. В. Сухомлинського Ксенію Пулько в номінації “Вірш/проза”; учня Тімірязівської ЗОШ Прибужанської ОТГ Павла Шаповалова і ученицю Миколаївського професійного ліцею будівництва і сфери послуг Каріну Онищак в номінації “Малюнок/картина”; ученицю Варюшинської ЗОШ Веселинівського району Дарину Камакіну і Валентину Караповську з смт. Криве Озеро в номінації “Вироби народного промислу”.

24 квітня в Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва (м. Миколаїв, вул. Велика Морська) під час етно-паті “Українська спадщина в руках молоді” відбудеться урочисте нагородження за результатами конкурсу і будуть проведені майстер-класи від Єлизавети Козирєвої, Ніки Лотос і Віри Марущак “Моя мальовнича Україна” для юних художників,  “Рукотворні скарби” для юних декораторів і “Наша мова калинова” для юних літераторів.

Вітаємо переможців і вдячні всім конкурсантам за участь! Окрема вдячність кожному члену журі за відповідальну роботу та професійну оцінку.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.