Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Золотокриле слово Олеся Гончара

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

У рамках програми популяризації українського літературознавства “Барви українського слова” та до 100-річчя від дня народження Олеся Гончара для учнів Миколаївського професійного ліцею сфери послуг відбувся захід “Будівничий соборів наших душ”.


Олесь Гончар — видатний письменник, літературний критик, громадський діяч, непересічна особистість, чиї життя і творчість сповнені безмежною любов’ю до України та її народу. Він пройшов нелегкий шлях трудівника і переможця, чесно стверджуючи високе призначення людини. Три берегині — бабуся, сестра і дружина — осявали світлом і теплом його життя, допомогли відбутися, виконати місію Митця й Громадянина на землі.

Ведучі разом з учнями ліцею перегорнули сторінки життєвого і творчого шляху письменника. Самобутній творчості Гончара притаманна щирість і простота розповіді. Аудіозапис воєнної поезії “Думи про Батьківщину” у виконанні автора дала можливість відчути його незриму присутність та насолодитися прекрасною мовою Олеся Гончара.



Підкреслюючи непересічність постаті Олеся Гончара, ведучі запропонували до перегляду мультимедійну презентацію “Зодчий душі людської” та книжкову виставку “Лицар духовності”. Особливе пожвавлення учнів викликали запитання вікторини “Витязь української літератури”.

Наостанок бібліотекарі зазначили, що творча спадщина Олеся Гончара актуальна й сьогодні, адже він один із “поборників незалежності”, а у його слові бринить гордість за приналежність до українського народу.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.