Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Бібліотечна акція «Читають всі!»

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

Наприкінці квітня Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва організувала   акцію «Читають всі!», присвячену Всесвітньому дню книги і авторського права, за участю постійних читачів і нових користувачів.


Протягом дня провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів Марина Петрова презентувала відвідувачам книжкову виставку-вікторину “Лауреати Нобелівської премії з літератури”. Твори письменників з багатьох країн світу, які у різні роки були удостоєні цієї найвищої нагороди і об'єктивного визнання не тільки літературного таланту, а й актуальності теми, проблеми, ідеї, про які вони писали, звичайно зберігаються в бібліотечному книгосховищі. Адже у відкритому доступі розміщуються новинки літератури, які протягом року вийшли у видавництвах і були придбані бібліотекою. Але у ці дні саме ці, інколи дуже зачитані книги, зайняли почесне місце.



Нобелівська премія з літератури — одна із п'яти, створених на виконання волі Альфреда Нобеля. Присуджується щороку і тільки 7 разів нагородження не проводилося: у 1914, 1918, 1935, 1940—1943 роках. Переважна більшість лауреатів — це прозаїки, інші — поети, а також історик Теодор Моммзен, філософ Рудольф Ейкен, політик Уінстон Черчилль, співак, автор-виконавець Боб Ділан. На виставці представлені твори Г. Сєнкевича, Т. Манна, Г. Сенкевича, Е. Хемінгвея, А. Камю, Г. Маркеса, П. Неруди, С. Алексієвич та інших. Читачі успішно відповідали на всі запитання вікторини.


На шанувальників фантастики чекала презентація біобібліографічного покажчика з серії “Миколаївщина: премійована література”, присвяченого 80-річчю нашого земляка — Віктора Савченка. Видання містить коротку біографічну інформацію про письменника, доктора філософських наук, правозахисника, перелік творів, а також електронних ресурсів, які присутні могли переглянути за допомогою своїх гаджетів. Бібліотекар Андрій Алієв представив хронологію письменницького шляху Віктора Савченка та підкреслив, що його творчість є “поліфонічною”: це реалістичні, пригодницькі та історичні твори, езотерика, есеї, драматургія. А його роман “Під знаком цвіркуна” метр української літератури Павло Загребельний назвав твором світового рівня. В доробку письменника є роман, присвячений видатному історику Дмитрові Яворницькому, — “Народжений під знаком Скорпіона”. Представили бібліотекарі і самі книги В. Савченка, які зберігаються в бібліотеці.



Всі бажаючі могли ознайомитися з виданнями, представленими на книжкових виставках “Краса врятує світ: культурні надбання” і “Покоління захищене і здорове”, поділитися з іншими читачами назвою своєї улюбленої книги.

Наступна акція — ніч в бібліотеці, яку так полюбляють наші читачі. Тож 17 травня — всі в бібліотеку!

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.