Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Як тимбілдинг переміг булінг у ЗОШ №11

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

26 лютого в Миколаївській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся тренінг щодо протидії булінгу, організований за ініціативою обласної бібліотеки для юнацтва в партнерстві з  Другим миколаївським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Управлянням патрульної поліції в Миколаївській області.

Про право дітей на отримання безоплатної правової допомоги розповів учням Вадим Миколайович Жепало, начальник відділу Другого миколаївського місцевого центру з надання БВПД. Фахівець також роз’яснив, чим відрізняється булінг від інших адміністративних правопорушень.

У форматі діалогу поспілкувалася з підлітками шкільний офіцер поліції Анна Анатоліївна Хитько. Разом зі школярами визначили поняття булінгу, виокремили його види (психологічний, фізичний, економічний, сексуальний та кібербулінг), обговорили прояви, звернули увагу на відповідальність за дане правопорушення та дійшли висновку, що кращий спосіб протидії булінгу — його попередження.

У згуртованому колективі, де панує атмосфера взаємоповаги, порозуміння та довіри, немає місця жодним проявам цькування. Це на практиці довів Андрій Алієв, завідувач відділу Миколаївської ОБЮ, який запропонував учням різноманітні вправи, ігри, ситуативні завдання з тимбілдингу. Спочатку школярі переглянули фото людей з особливою зовнішністю, які всупереч прийнятим канонам краси і модельним стандартам, стали знаменитими на весь світ і є прикладом для мільйонів. Діти впізнали своїх кумирів: акторів, музикантів, блогерів, спортсменів. Під час гри “Кінотерапія” підлітки переглянули уривок з фільму “Диво”, обговорили причини, прояви та наслідки цькування, з яким зіткнувся юний герой, проаналізували поведінку дорослих (вчителів і батьків), причетних до даної ситуації, змоделювати інший, безпечний розвиток сюжету. Учні з задоволенням взяли участь у грі “Мені в тобі подобається...”. Виявилося, що симпатію викликають не лише зовнішність (посмішка, ластовиння, високий зріст, зачіска, гарні очі), особисті чесноти (доброта, дружелюбність), а й почуття гумору, вміння майструвати, стильно одягатися, допомагати на контрольній (а як же без цього!). “Між нами багато спільного, тому ми дружимо”, “Ми зовсім різні, і ми — друзі, адже різнойменно заряджені тіла притягуються”, “Нас поєднують спільні захоплення”, “Нам подобається тусуватися разом”... — які лише відповіді не звучали під час тренінгової гри “Спільне між нами”! А спільного дійсно чимало. Спільними були щирі посмішки, позитивні емоції, гарний настрій і, звичайно ж, фото.


Тренінг був дуже інформативним, корисним і цікавим.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.