Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Воркшоп “В океані нових жанрів: young-adult, technothriller, non-fiction, ets”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

21 березня в обласній бібліотеці для юнацтва відбувся другий воркшоп із літературно-просвітницького циклу #YouthAndBooks. Цього разу разом зі студентами Інституту філології Чорноморського національного університету імені Петра Могили говорили про розмаїття нових жанрів — young-adult, technothriller, non-fiction, ets.

Бібліотекар, блогер і воркшоп-тренер Марина Улановська зазначила, що саме визначення жанру настроює читача на певний зміст твору, тому і фахівцям  (бібліотекарям, філологам, освітянам тощо) і всім книголюбам-аматорам варто бути в курсі основних тенденцій сучасного літературного процесу.

Марина констатувала, а студенти погодилися, що історія світової літератури переконливо доводить, що жанри народжуються, живуть і, досягши певної вершини, відходять у минуле. Сьогодні дуже важко зустріти автора, сенсом творчості якого є створення героїчних поем, міщанських драм або балад. ХХ століття принесло як читачам, так і авторам неймовірний потік нових художніх та тематичних форм. Не дивно, що зараз біля помітки “бестселер” на книзі будуть ще модні слова, як-от “технотрилер”, “підліткове фентезі”, “мешап-роман”.

Саме жанрова література сьогодення сприймається аудиторією найбільш лояльно, що було відчутно і під час зустрічі. Для студентів поняття “лавбургер”,  “янг-едалт”, “фанфікшн”, “мешап”, “нон-фікшн”, “діккенсовщина”, “культовий роман”, “ельф-панк”, “еко-хорор” не просто існують як частина літературного процесу, а викликають інтерес і бажання прочитати. Тому активне обговорення різних книг не змусило себе чекати.

Про сміливі і креативні літературні проекти сучасних авторів — нічні щоденники Дениса Драгунського і ергодичний роман Марка З. Данилевського — розповів присутнім завідувач відділу соціокультурної діяльності молоді Андрій Алієв. Аудиторія була в щирому захваті.

Звісно, інтерес професійний і читацький викликали книжкові хіти, що презентують обговорювані жанри, є в бібліотечному фонді і чекають своїх читачів.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.