Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Сентиментальні мандри Великою Морською

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

9 квітня учасники Великого марафону юних краєзнавців, студенти  Миколаївського будівельного коледжу КНУБА, вдруге вирушили у сентиментальні мандри містом, щоб відновити архітектурне обличчя вулиці Великої Морської.


Провідний бібліотекар Оксана Криловська разом зі студентами згадали історію Великої Морської, витвори відомих архітекторів, які і до нині прикрашають наше місто: водолікарню доктора Кенігсберга, будинок Уткіна, приміщення Миколаївського обласного художнього музею ім. В. В. Верещагіна, будівлю UniCredit Bank та ін., віддали шану й самим творцям, відзначивши особливості їхніх стилів.

Зацікавила молодь історія кварталу за високим кам’яним парканом між вулицями 1-ю Слобідською, 2-ю Слобідською, Потьомкінською та Великою Морською, де колись знаходився редут для оборони суднобудівної верфі, а згодом — острог, де утримувалися ув'язнені.

Майбутні архітектори дізналися, що популярний “цегляний” стиль в архітектурі Миколаєва мало представлений. Однак у містян є можливість милуватися його яскравими зразками: наприклад, будівлею Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва, яка є окрасою всього кварталу. На її стінах — живописний орнамент, вікна, двері і карнизи прикрашені складними візерунками, викладеними з цегли. Краса і оригінальність будівлі були увічнені відомим миколаївським художником Олександром Покосенком. Картину, на якій зображено будинок 92 по Великій Морській, митець подарував бібліотеці на її 30-й день народження. Полотно є окрасою бібліотечної колекції, і кожен може ним помилуватися. Цією можливістю з задоволенням скористалися й учасники сентиментальних мандрів. Молодь високо оцінила не лише творчість художника, а й його патріотичну місію. Заклик Олександра Покосенка: замислитися про те, чим будуть жити наші нащадки, що ми їм залишимо та як місто буде виглядати у майбутньому, — відгукнувся в серцях всіх присутніх.


Щоб підсумувати знання з історії Миколаєва та отримати нову інформацію про туристичні принади всієї області, студенти взяли участь у віртуальному нон-стопі “Туристичний путівник Миколаївщиною”. Бібліотекарі Марина Гусак і Катерина Липовська запропонували їм відповісти на питання інтерактивної вікторини. Обізнана молодь грала з азартом, легко і невимушено.

Наостанок — спільне фото, взаємні дяки і побажання успіхів.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.