Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Європа: освіта, робота, відпочинок

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

14 травня в обласній бібліотеці для юнацтва стартували Дні Європи порадником “Європа: освіта, робота, відпочинок” для студентів Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій.

Бібліотекар відділу соціокультурної діяльності молоді Олеся Зєлєнкова насамперед нагадала молоді, що 9 травня країни Європейського Союзу відзначають День Європи. В Україні ж цей день святкують щорічно у третю суботу травня. Цьогоріч святкування припадає на 18 травня. Історія свята пов’язана з Декларацією Шумана, що мала на меті створення нової форми організації держав у Європі у вигляді “наднаціональної спільноти”.

Олеся запропонувала студентам вирушити в подорож Європою, зробивши  “зупинки” на “станціях” Освіта, Робота і Відпочинок. На станції Освіта бібліотекар розповіла потенційним європейським абітурієнтам про високу якість життя, хороше соціальне забезпечення і освітні можливості в Європі. Олеся звернула увагу молоді на країни Прибалтики, де якісну освіту можна отримати за прийнятними цінами. Бібліотекар зазначила, що всі університетські програми розробляються з урахуванням європейських стандартів освіти та гарантують студентам високоякісну і ґрунтовну професійну підготовку. Диплом будь-якого європейського університету визнається і цінується у всіх країнах світу.

Наступна станція — Робота. Ринок кадрів в Європі радо відкриває двері для українців, — констатувала Олеся. І для цього не обов’язково закінчувати виш в Європі. Українські працівники, кваліфіковані і без кваліфікації, завдяки новій  візовій політиці європейських країн легко можуть працевлаштуватися. Бібліотекар навела топ-10 найпопулярніших і перспективних професій, які є затребуваними за кордоном. Серед них — кухарі, філологи, водії. А оскільки присутні студенти опановують спеціальність “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”, ведуча наголосила, що фахівці цієї професії на європейському ринку праці завжди в топі.

Далі — найцікавіше: Відпочинок. Ібіса, Мадейра, Коста-Брава, Ніцца, Лазуровий берег — звучить, як музика. З безвізовим режимом для українців відпочинок за кордоном став доступнішим. Студенти це підтвердили. Ті з присутніх, хто подорожував Європою, розповіли про свої враження і дещо порадили майбутнім євротуристам. Бібліотекар також надала кілька корисних лайфхаків щодо подорожі за кордон.

Завідувач відділу Андрій Алієв нагадав, що днями розпочинається Євробачення і запропонував присутнім перевірити свої знання про цей пісенний конкурс. Молодь радо і, що важливо, правильно відповідала на запитання вікторини.

Завершуючи “подорож”, і бібліотекарі, і студенти зійшлися на тому, що, маючи знання іноземної мови і бажання підкорювати Європу, можна досягти великих успіхів!

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.