Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Історикам — про вибори

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

15 травня студенти історичного факультету Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського взяли участь в освітньо-ігровому воркшопі “#МОЛОДЬ_ІДЕ_на_ВИБОРИ”, організованому обласною бібліотекою для юнацтва.
 


Бібліотекарі сектору медіа-освіти і творчості молоді Марина Гусак і Катерина Липовська нагадали студентам основи виборчого права України, роз’яснили порядок проведення виборів, ознайомили з сервісами Державного реєстру виборців. Молодь активно включилася в обговорення особливостей здійснення виборчого процесу, висловилася стосовно механізму демократичного голосування, поняття справедливих виборів, а також значення участі кожного громадянина у виборчому процесі.


Під час інтерактивної гри “Абетка виборця” студенти спробували себе в якості суб’єктів та учасників виборчого процесу. Історики висунули кандидатів, кандидати оприлюднили свої виборчі програми, проводячи передвиборну агітацію, позмагалися з опонентами під час дебатів. Всі стадії виборчого процесу пройшли жваво та активно. Молодь дискутувала,  відстоювала свої політичні уподобання і нарешті, остаточно визначившись зі своїм вибором, реалізувала право на вільне волевиявлення. Голоси виборців були швидко підраховані, підсумки голосування встановлені, електорат вітав своїх переможців.

Як не стати жертвою передвиборних маніпуляцій, як відрізняти факти від суджень і не піддатися на популістські політичні лозунги, навчала студентів  Юлія Задеряка, бібліотекар відділу “Інтернет-центр”, під час гри “Не вір – перевір”.

На завершення бібліотекарі підсумували результати воркшопу, студенти подякували за цікаву форму освоєння виборчого права і заявили про свій намір взяти участь у виборчій кампанії в жовтні 2019 року.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.