Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Стартуємо разом в новий навчальний рік

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

2 вересня на перший урок до бібліотеки завітали учні ЗОШ №6 та Миколаївського муніципального колегіуму імені В. Д. Чайки, аби легко і успішно розпочати новий навчальний рік.

На першому уроці говорили про рідне місто, якому, до речі, зовсім скоро виповниться 230 років. Спочатку школярі разом з бібліотекарками сектору медіа-освіти і творчості молоді Мариною Гусак та Олесею Зєлєнковою вирушили у віртуальний нон-стоп Миколаєвом та областю. Молодь з легкістю відповідала на питання вікторини, з інтересом дізнавалась про маловідомі, але дуже цікаві факти з біографії рідного міста. Більшість присутніх були, наприклад, надзвичайно здивовані дізнавшись, скільки кінострічок було знято в Миколаєві й які відомі актори були задіяні у зйомках. Учні активно й жваво обговорювали відомі їм фільми з “миколаївською пропискою”.

Далі молодь поринула в самобутній світ місцевого фольклору разом із провідною бібліотекаркою відділу соціокультурної діяльності Оксаною Криловською завдяки інтерактивній карті “Легенди Миколаївщини”, розміщеній на сайті бібліотеки. Ресурс був гідно оцінений школярами, адже там зібрані цікаві (часто унікальні) зразки усної народної творчості нашого регіону. Розказані пані Оксаною легенди повідали молоді про походження назви села Добра Криниця, дівчину Єлю та могутнього хана Ахмед-Нази, річку Мертвовод. Учні й собі не пасли задніх, пригадавши легенди Миколаєва: і про місто наречених, і про затонулу золоту карету імператриці.

Сподобався присутнім й екскурс в історію будівлі бібліотеки, яка є пам’яткою архітектури середини ХІХ століття і однією з небагатьох, які побудовані в кам’яному стилі та чудово збереглися до нашого часу. В очах юнаків і дівчат читалося захоплення рідним містом, в словах — бажання вивчати його історію і берегти самобутній архітектурний вигляд.

Отож, старт навчального року 2019-2020 відбувся. Хай він буде цікавим і успішним для всіх суб’єктів навчального процесу! :-) А ми завжди поряд, щоб допомогти!

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.