Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти День Незалежності України

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

“Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину”, — цими поетичними рядками Василя Симоненка 23 серпня біля бібліотеки розпочалася патріотична акція “Держави славна назва — Україна!”.

Співробітники відділу соціокультурної діяльності молоді провели присвячену Дню Державного Прапора та Дню Незалежності інтерактивну вікторину “Гетьмани України”, яка розкрила важливі факти з життя та діяльності відомих українських гетьманів, їх боротьбу за Україну. Хлопцям і дівчатам було запропоновано розгадати друдли (англійською droodles) – це цікавий винахід американського гумориста Роджера Прайса і креативного продюсера Леонарда Стерна, запропонований ними ще в 50-х роках минулого століття. Назва droodle є комбінацією трьох слів “doodle” (каракулі), “drawing” (малюнок) і “riddle” (загадка). Суть полягає в тому, що пропонується описати друдл-картинку, яка має множинні значення, на перший погляд нагадує каракулі, які зазвичай малюють машинально у зошитах під час лекції або уроку. Однак у друдли автори закладають варіативність її інтерпретації. Спочатку такі картинки мали розважальний характер, їх публікували в газетах і журналах для підвищення інтересу читача до видання: напевно, будь-якій людині захочеться розгадати цікаву загадку. Але поступово друдли перекочували і в психологію, мистецтво. Читачі завзято відгадували присвячені державній символіці України друдли, за що отримали призи.
nezalej_2019_1 nezalej_2019_2 nezalej_2019_3 nezalej_2019_4

nezalej_2019_5 nezalej_2019_6 nezalej_2019_7 nezalej_2019_8

nezalej_2019_9 nezalej_2019_10 nezalej_2019_11 nezalej_2019_12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Під керівництвом бібліотекарів сектору медіаосвіти та творчості молоді читачі взяли участь в інтерактивному лабіринті “Державні свята: Незалежність.UA”: здійснили мандрівку в різні періоди історії нашої країни, згадали про державні та народні символи України, їх значення, подивилися відео-презентацію пісні «Ти у серці моїм, Україно!» у виконанні Аліни Башкіної, прослухали вірш Ліни Костенко «Усе моє, все зветься Україна!».

Бібліотекарі запропонували присутнім для використання електронні ресурси відповідної тематики, розміщені на бібліотечному сайті: віртуальні виставки про національні святині України, архітектурні скарби, традиції, буктрейлери за творами українських письменників, ігромікси за цікавими фактами та історичними подіями. Приємним завершенням свята стало пригощання цукерками. З Днем Незалежності, українці, і Слава Україні!



 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.