Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Віртуальна візитівка “Читачам з любов'ю від Панька Куліша”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

10 вересня  фінішував просвітницький проєкт до 200-річчя Пантелеймона Куліша, започаткований цьогоріч бібліотекою. Віртуальна візитівка “Читачам з любов'ю від Панька Куліша” була презентована викладачам-філологам — слухачам курсів підвищення кваліфікації Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Проєкт “Нехай мовлять живе слово на всю Україну — і ззовуть усю родину у сім'ю єдину” стартував у березні і передбачав проведення масових заходів для учнівства і студентства, літературно-історичних паралелей за skype-участю письменниці Ярослави Дегтяренко, книжкові виставки, буктлейлер, інтерактивні ігри.

Модерувала захід провідна бібліотекарка Тетяна Гервасьєва. Разом з присутніми, обізнаними в темі фахівцями, схарактеризували різноманітну й багатогранну діяльності Пантелеймона Куліша, віддали належне його унікальному даруванню і надзвичайній працездатності, згадали найзнаковіше з його спадку (перший український історичний роман, переклад Біблії українською, “хутірну” філософію, “кулішівку” тощо), поговорили й про особисте, адже дуже багато творчих мотивів та вчинків бувають зумовлені суто особистими моментами. Геній, класик постав живою людиною. Деякі факти Кулішової біографії, риси його характеру і вчинки викликали емоційні зауваження і цікаві коментарі присутніх.

Неабияк зацікавили вчителів віртуальна виставка та буктрейлер, підготовлені фахівцями бібліотеки і присвячені П. Кулішу. Освітяни відзначили, що завдяки використанню таких мультимедійних продуктів краще засвоюється інформація і посилюється виховний ефект уроку.

Бібліотекарка Анна Кондрацька запропонувала філологам спробувати свої сили у написанні слів “кулішівкою” та відповісти на питання інтерактивної гри “Життя та творчість Пантелеймона Куліша”. Вчителі з завданнями впоралися на відмінно.


На завершення бібліотекарі звернули увагу викладачів на книжкову виставку, на якій були представлені книжки Куліша і про Куліша, а ті своєю чергою подякували за цікавий, інформативний та емоційний захід.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.