Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Туристичні родзинки у камені й металі від родини Макушиних

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

7 лютого в Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва відбувся мистецький вечір “Туристичні родзинки у камені й металі від родини Макушиних”, гостями якого стали Інна Вікторівна та Віктор Юрійович.

На жаль, Юрій Андрійович Макушин, який нещодавно відсвяткував 85-річчя, не зміг прийти, але його дружина, Інна Вікторівна, поділилася з присутніми спогадами про те, як вони з Юрієм Андрійовичем починали свій творчий і професійний шлях, історією створення окремих пам’ятників і скульптур. Віктор Макушин, скульптор та соліст камерного оркестру старовинної і сучасної музики “ARS NOVA” Миколаївської обласної філармонії, розказав, чому він вирішив піти шляхом своїх батьків і як у його житті з’явилася музика. Під час віртуальної подорожі присутні успішно відгадували назви та місце розташування виконаних родиною скульпторів пам’ятників та барельєфів Г. Потьомкіну та М. Фалєєву, В. Чорноволу та М. Леонтовичу, Т. Шевченку в Баштанці, меморіалу на честь лейтенанта Шмідта в Очакові, а також скульптурних композицій біля зоопарку, у Дитячому містечку “Казка” тощо.

 

 

 


На зустріч прийшли колишні студенти Інни Вікторівни, син першого вчителя живопису подружжя Макушиних Борис Олексійович Старощук, учні та викладачі Миколаївської художньої школи, співробітники обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна, користувачі юнацької бібліотеки, а також через skype долучилися з Нової Одеси бібліотекарі центральної бібліотеки і учні 9-11 класів зош №1. Вечір був по-справжньому мистецьким, адже лунали і вірші миколаївських поетів про рідне місто, і пісні про Миколаїв, і приваблювала майбутніх фахівців з художньої школи книжкова виставка “Образотворче мистецтво у просторі і часі”.

 

 

 

 

 



 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.