Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Лютнева гра “Що? Де? Коли?” в бібліотеці

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

9 лютого в обласній бібліотеці для юнацтва знову змагалися інтелектуали. Учасники Школи ерудитів визначали кращих у грі “Що? Де? Коли?”.

Участь у турнірі взяли команди “Каісса”, “Fen-Х”, “Мана-мана” і “Більше одного”. Як завжди, питання стосувалися різних галузей знань — історії, літератури, науки, техніки — й були вельми цікавими. До прикладу, чи знали ви, що свого часу в боротьбі за чистоту італійської мови уряд Беніто Муссоліні  скоротив алфавіт, а один перукар, закріпивши клейку стрічку на підошві, дістав зразок ДНК Адольфа Гітлера, що британські бомбардувальники “Москіто”  виготовлялися в основному з дерева, і тому ворожі радари були проти них безсилими? Навіть знавців неабияк вразив той факт, що “Війна світів” Герберта Веллса є сатирою на події ХІХ століття, коли британські колоністи масово винищували погано озброєних тасманійських аборигенів, а всесвітньо відомий вчений Борис Патон запропонував різати кістки лазером і розробив унікальний шов, що з'єднує тканини, після того як сам зламав шийку стегна, катаючись на лижах по Дніпру. Одним з найцікавіших стало запитання, побудоване на вислові нобелівської лауреатки з літератури Ольги Токарчук, в якому вона підкреслює, що намагається дивитися на події поглядом жаби, а не птаха (тобто знизу, а не зверху), адже це дозволяє побачити дрібні елементи життя.


У кінці третього туру ведучий заходу Андрій Алієв підвів підсумки — зі значним відривом перемогу святкувала досвічена “Каісса”.

 

 



 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.