Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Дискусійний майданчик «Діалоги порозуміння»: як не стати жертвою

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

2 грудня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулась нова зустріч на дискусійному майданчику. Студенти Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій разом із бібліотекаркою, психологинею Мариною Чередниченко вели діалог на дуже важливу тему: «Чи можна запобігти проявам насильства стосовно себе?».

Під час розмови студенти дізналися про віктимологію – науку, яка вивчає закономірності та особливості поведінки жертви, процес перетворення людини на жертву. Вони були здивовані, що психологія людини грає у цьому не останню роль. Разом із психологинею студенти склали віртуальний портрет людини — потенційної жертви, відмітними рисами якої є безпорадність та безвихідність при появі труднощів. Така людина не намагається шукати шляхи вирішення проблеми, вона відчуває безсилля, слабкість, апатію та повну залежність від оточуючих. Серед причин, чому людина відчуває себе жертвою, студенти назвали низьку самооцінку, відсутність власної думки, боязнь виділятися.

Та що ж робити для того, щоб не стати жертвою? Це було наступне важливе питання, яке вирішували студенти. Дискусія була палкою, але, як з'ясувалося, рішення не таке вже складне. Щоб впоратися з жертовністю, потрібно навчитися любити та поважати себе, більше часу приділяти особистим інтересам, припинити робити речі, які викликають смуток, апатію. І, що важливо, від страхів не треба тікати, їх треба вирішувати.

Наприкінці діалогу студенти разом із пані Мариною дійшли до спільної думки: щоб бути щасливою людиною, потрібно уникати комплексу жертви, адже тільки щаслива людина є творцем власного життя.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.