Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Нова генерація лідерів: стендаперка і бізнес-леді Ольга Стеценко

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

17 грудня Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва організувала заключний в цьому році бенефіс молодіжних стартапів «Нова генерація лідерів» — стендаперки, викладачки німецької мови, яка керує власною Школою іноземних мов «Lingvo House», Ольги Стеценко.

На онлайн-зустрічі з учнями 11-го класу ЗОШ №35 Ольга розповіла, що перші жарти почала вигадувати, навчаючись у СЗОШ №22, але до певного часу приховувала їх авторство. А у 2017 році взяла участь у телевізійному шоу «Розсміши коміка», де з першого разу взяла джек-пот у 50 тисяч. Дівчина закінчила філологічний факультет у Чорноморському національному університеті імені Петра Могили, декілька разів їздила за студетськими програмами обміну до Німеччини. Викладала німецьку мову в університетах Миколаєва, а зараз — у власній школі «Lingvo House», де займаються школярі, студенти і дорослі.

Нові жарти перевіряє на власному чоловікові, адже «того взагалі важко розмішити». Під час телепроєкту її жарти були про життя-роботу викладачки німецької, і ведучі програми оцінили незаяложений вибір теми. Щочетверга вона з іншими миколаївськими коміками бере участь у проєкті «Stand Up Niko», куди може прийти будь-хто і спробувати себе у ролі гумориста. Наприклад, наймолодший учасник клубу Рома Фролов навчається у 7 класі!

Гостю засипали питаннями, як вона наважилася піти на телепроєкт, з якого віку можна пробувати себе у стендапах, як реагує на жарти у свій бік. Поговорили і про особливості культури і побуту Німеччини: чому скорочують власні  прізівище до одного слогу, а канцлера Ангелу Меркель називають «Він», про сортування сміття (“на наших вулицях, інколи таке враження, що сміття сортує виключно вітер”), педантичність і кулінарні пристрасті та багато іншого. Ольга порадила школярам, на які теми краще не жартувати, розшифрувала професійні терміни «сетап», «панчлайн», «зворотна розминка», порекомендувала багато книг: Джуді Картер «Біблія комедії. Стенд-ап», твори братів Стругацьких, «Французькі діти не плюються їжею. Таємниці виховання» Памели Друкерман, «Таїс Афінську» Івана Єфремова, «Майстер і Маргарита » Михайла Булгакова, «Дванадцять стільців» Ільфа та Петрова.

На завершення Ольга Стеценко побажала хлопцям і дівчатам не боятися пробувати свої сили у комедії, скільки б років — ще чи вже — не було, не відволікатися на дрижання колінок, головне – вірити у власну історію і мати велике бажання поділитися нею з глядачем. Запорукою успіху є виключно жива практика. До речі, під час спілкування поряд з Ольгою була її пухнаста помічниця Річі.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.