Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Онлайн-абетка історичної пам’яті до Дня Соборності України

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

22 січня, в День Соборності України, студенти кафедри історії та Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського взяли участь в онлайн-абетці історичної пам’яті «Злука, що об’єднала Україну», організованій обласною бібліотекою для юнацтва.
Ведучий заходу, завідувач відділу соціокультурної діяльності молоді Андрій Алієв привітав студентів зі святом і підкреслив, що цього дня 102 роки тому здійснилась мрія багатьох поколінь борців за незалежність і соборність України. На Софійському майдані в Києві лідери двох українських держав – УНР і ЗУНР – попри розбіжності і власні амбіції, перед обличчям смертельної небезпеки прийшли до згоди про об’єднання. 
 
Майбутні історики побачили фотографічні зображення Універсалу Директорії Української Народної Республіки про злуку із Західно-Українською Народною Республікою, і вагону, у якому 22 січня 1919 року було підписано цей доленосний документ. Із вуст ведучого молодь немовби почула голос минулого – оповідь очевидців тих січневих подій на Софійській площі, на які посилається у своїй книзі «Роздуми на схилку життя» Левко Лукасевич – професор, ройовий студентської сотні у бою під Крутами, син лікаря Євмена Лукасевича, міністра охорони здоров’я УНР і посла УНР в Швейцарії.
 
Андрій запросив молодь після 25 січня завітати до бібліотеки, де оформлено книжкову виставку «Я в серці маю те, що не вмирає», та долучатися до бібліотечного проєкту «Країну успішною робимо ми» до 30-річчя Незалежності України, в межах якого протягом року організатори запропонують своїм користувачам цикл мандрів-сторітелінг «У просторі і часі.UA: 30 років Незалежності», історичні екскурси «Нація UA», ювілейний флешмоб «Тридцять славних кроків рідної держави», марафон ігроміксів на сайті #Моїй_Україні_30.
Також бібліотекар запропонував студентам долучитися до першого в історії віртуального ланцюга єдності, який цього річ об'єднає Київ із Сімферополем. Для участі треба зареєструватися на сайті проєкту «Ланцюг Соборності». Фотографії учасників вишикуються у ланцюжок, який стартує у Києві і сягне Сімферополя. Він п’ять разів перетне Дніпро: на мосту Патона, де традиційно будували живий ланцюг єдності кияни, біля Черкас, Кременчука, у Дніпрі та Запоріжжі.
 
На 1058 км (!) маршруту щосекунди вишиковується все більше і більше українців. Ставай і ти в ланцюг! Україна єдина!
 
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.