Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Бібліотечна профілактична операція “АнтиБулінг” стартувала

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

26 січня в обласній бібліотеці для юнацтва стартував новий проєкт – бібліотечна профілактична операція «АнтиБулінг». Першими її учасниками стали студенти Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій. 
Бібліотекарка Марина Чередниченко розпочала зустріч із трохи казкової історії про героїв книг сучасних українських авторок Анни Доломан, Тетяни Корнієнко та Алевтіни Шавлач – Невдаху, Недоторку й Пампуху. Ці літературні герої (до речі, «Недоторка» ввійшла в читацьку Топ-10 2017 року) говорили про те, що пережили самі, і що, на жаль, зараз дуже часто зустрічається серед підлітків: про переслідування та знущання з боку однолітків. А ще вони вирішили зробити все можливе, щоб більше ніхто й ніколи не потерпав від цькування, ізоляції або невідповідності так званим «стандартам», і започаткувати бібліотечну профілактичну операцію «АнтиБулінг». Звичайно, бібліотека вирішила підтримати цю трійцю у такій благородній справі і запросила всіх приєднатися.
 
 
Попри казкову преамбулу, студенти були дуже серйозні, адже ця тема – важлива, хоча й непроста для обговорення. З одного боку, практично всі люди так чи інакше зустрічалися з ситуаціями цькування, з іншого – з ними пов'язані переживання страху, провини, сорому, безпорадності й розпачу. І ці переживання люди намагаються не обговорювати навіть з близькими. Та й на візит до психолога мало хто відважується. 
 
Разом із пані Мариною, яка є практикуючим психологом, молоді люди розпочали відверту розмову про булінг, міркували, якими можуть бути наслідки цькування, пережитого в дитинстві. Вони дізналися, чим булінг відрізняється від інших схожих ситуацій, наприклад, конфлікту, хто частіше за всіх може стати об'єктом знущань або жертвою булінгу. 
 
Марина Олегівна познайомила студентів із нормативними документами, у яких йдеться про захист неповнолітніх від насильства та жорстокого поводження, приниження честі і гідності, а також навела чимало втішних прикладів поступового формування в суспільстві неприпустимості приниження людської гідності.
 
Під час зустрічі всім присутнім стало зрозуміло, що зупинити булінг можливо лише спільними зусиллями. Прикладом є книжкові герої. Невдасі, Недоторці та Пампусі вдалося впоратись із наслідками цькування, тому що їм пощастило зустріти друзів, які підтримали їх у важкий час. 
 
Безсумнівно, тема розмови була дуже корисною, для багатьох навіть особистою. Тому студенти виявили бажання зустрітися ще. А щоб наступна профілактична операція була дієвою і успішною, пані Марина запропонувала молоді відповісти на запитання анонімного тесту щодо випадків булінгу у їхньому житті. Ймовірно, це стане темою для обговорення під час наступної зустрічі.
 
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.