Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти СмакBook від УІК: новинки зі скриньки «Видавництва Старого Лева»

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

26 березня обласна бібліотека для юнацтва в продовження проєкту СмакBook від УІК провела онлайн-спілкування з представниками найактивнішого видавництва в українському медіапросторі – «Видавництва Старого Лева», заснованого в 2001 році Мар’яною Савкою та Юрієм Чопиком у Львові.
Про новинки з видавничої скриньки Старого Лева розповіла пані Олена Щепіль, менеджерка видавництва. До онлайн-спілкування з нею долучилися студенти і викладачі Чорноморського національного університету імені Петра Могили, студенти Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, Фахового коледжу МНУ, колеги-бібліотекарі з Баштанщини, Березанщини і Братського.
До 2013 року ВСЛ в основному видавало літературу для дітей і підлітків. Започаткувавши серію «Доросла література», Старий Лев став видавництвом для всієї родини. Їхні твори художньої літератури, освітні й науково-пізнавальні книжки для дітей, мотиваційна та бізнес-література, кулінарні й альбомні видання вирізняються якістю друку та впізнаваним стилем.
 
Пані Олена розпочала презентацію з очікуваної новинки, яка ще в друці, – четвертого роману відомої французької письменниці Аньєс Мартен-Люган «Вибачте, на мене чекають». Поділилися ностальгійними спогадами про перше видання – цикл про кумедних мумі-тролів найзнаменитішої казкарки Фінляндії Туве Янссон в перекладі української Мумі-мами, відомої перекладачки зі скандинавських мов – Наталі Іваничук.
 
Видавчиня порадила книжковий топ для дівчат: серію «Клуб червоних кедів» іспанської письменниці Ани Пунсет про дружбу, стосунки і перші закоханості чотирьох подруг-школярок, а також довгоочікувану новинку «Дівчина Онлайн: соло» – заключну книгу із популярної трилогії британської фешн-блогерки, ютуберки та письменниці Зої Заґґ. Поговорили і про «хлопчачі» книжки від ВСЛ: першу частину фентезійної дилогії «Світ у вулкані. Срібний і червоний» української письменниці Ольги Максимчук, пригодницькі повісті Андрія Бачинського «З Ейнштейном у рюкзаку» і «Трикутник Зевса». Дорослим хлопцям цікавим буде такий собі чоловічий варіант «Щоденника Бріджит Джонс» від відомої польської письменниці Катажини Ґрохолі – захопливий і веселий роман «Г’юстоне, у нас проблеми». Із умовної категорії «читати всім» видавчиня порадила нову історію від Доржа Бату про пригоди Моцарта у сучасному Нью-Йорку – бестселер 2020 року «Моцарт 2.0».
Не обійшлося і без мотиваційної літератури. Тут теж Старий Лев пропонує чималий вибір: «Досягай і процвітай» Аріанни Гаффінґтон, «Сім звичок високоефективних підлітків» Шона Кові, «Порядок довкола – спокій у душі» Ґретхен Рубін. Для прихильників пізнавальних книжок – «501 факт, який треба знати з... історії» від британки Елісон Реттл. 
 
 
Пані Олена поділилась й особистими книжковими рекомендаціями. Її читацьке серце підкорили легендарне «Свято, яке завжди з тобою» Ернеста Гемінґвея і фантастичний «Танець недоумка» Ілларіона Павлюка.
 
Наостанок учасники онлайн-зустрічі «замовили» книги, які навчатимуть майбутніх письменників, і побажали «Видавництву Старого Лева» процвітання, нових творчих досягнень і подальшого розвитку.
 
 
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.