Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Екранізації світових літературних бестселерів

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

2 вересня бібліотекарки відділу соціокультурної діяльності молоді Валентина Гавришко та Олександра Бережна поспілкувалися з учнями зош №6 щодо світових підліткових літературних бестселерів та їх екранізацій.

Бібліотекарі зачитували анотації та уривки із книг, демонстрували трейлери та окремі епізоди фільмів: “Винні зірки” режисера Джоша Буна за романом американського письменника Джона Гріна “Провина зірок”, “Дім дивних дітей міс Сапсан” Тіма Бертона за романом американського письменника і сценариста Ренсома Ріггза “Дім дивних дітей міс Перегрін”, “Життя собаки” режисера Лассе Гальстрема за твором американського письменника Брюса Кемерона “Життя і мета собаки”, а також аніме японського режисера Хаяо Міядзакі “Мандрівний замок Хаула” за однойменною книгою британської письменниці Діани Вінн Джонс.

Під час обговорення екранізації “Винні зірки” присутні наголосили на контрастній різниці між характерами головних героїв, через що історія сприймається ще більш драматично. А також дійшли висновку рекомендувати цей роман батькам підлітків, щоб показати, з якими проблемами іноді стикаються їхні діти, і як їм важлива підтримка рідних. Подискутували щодо різниці між сюжетом роману та аніме “Мандрівний замок Хаула”, поділилися емоціями від “Життя собаки” та історіями про власних чотирилапих друзів. Висловили думку, що “Дім дивних дітей міс Перегрін” — одна з кращих сучасних фентезійних історій, і захоплення, бо автор роману створив унікальний всесвіт, не схожий на “Відьмака” або “Гаррі Поттера”, а режисер вдало відтворив чарівний світ з нотками драми, відійшовши від ляльковості “Діснею”.

Хлопці і дівчата подякували організаторам за цікаву годину дозвілля “Фільми за сторінками книжок”, а бібліотекарі запросили їх приходити на Велику Морську 92 за книжковими новинками.



 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.