Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Виїзні інформаційні сесії у Куцурубській і Очаківській громадах

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

16 вересня бібліотекарі МОБЮ і миколаївські письменниці Анна Софіна та Олена Півненко відвідали Куцурубську і Очаківську територіальні громади з виїзною інформаційною сесією “Молодь ТІК: творча, інтелектуальна, креативна”.

У бібліотеці села Куцуруб гості з Миколаєва зустрілися з учнями, вчителями місцевої ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка і колегами-бібліотекарями. Обласну бібліотеку для юнацтва, її послуги і ресурси традиційно презентувала завідувачка науково-методичного відділу Ірина Бринкіс. Фахівчиня радо представила головних героїнь зустрічі — письменниць Олену Півненко і Анну Софіну. Спілкування було цікавим та емоційним, з обговореннями і численними запитаннями.


Анна Софіна, авторка антиутопії “Лавка продажу дітей” розповіла про історію створення роману. Вона любить уявляти майбутнє і її хвилює тема батьківства. Напевно тому в своїй книзі пані Анна описала світ, в якому дітей можна купити в магазині. Іронічний, легкий стиль роману ще більше підкреслює серйозність теми і спонукає читача до роздумів.

Олена Півненко — авторка трьох фентезійних романів з циклу “Єлень”, лауреатка міжнародного літературного конкурсу. Ще школяркою цікавилась культурою і міфологією, почала писати невеликі історії, а згодом з'явився рукопис “Єлень. Пряжа долі”. Книжка молодої авторки побачила світ, коли вона була студенткою і вивчала дизайн в одному з миколаївських вишів. До речі, Олена сама розробила дизайн обкладинки “Єлені”. Відповідаючи на запитання присутніх, письменниця розповіла, що іноді дивиться аніме, любить слухати рок, фольк, інді-поп, а своєю любов’ю до літератури і обраним творчим шляхом завдячує дідусеві.

На завершення зустрічі — автограф- та фотосесії, щирі побажання всього найкращого і подарунки. Ірина Бринкіс привітала колег з прийдешнім святом — Всеукраїнським днем бібліотек і вручила Подяку за співпрацю та креативний підхід у роботі з молоддю директорці КЗ “Куцурубська публічна бібліотека” Т. О. Бурдизі-Ніколаєвій. А Тетяна Олександрівна і собі порадувала гостей чудовими сувенірами — солом'яними янголятками, виготовленими талановитою майстринею Любов’ю Паранюк.

Далі була зустріч з учнями Очаківської ЗОШ №1 у затишній залі міської бібліотеки, де гостей радо вітала завідувачка Ганна Вікторівна Біла. І знову говорили про натхнення і творчість. Було цікаво, атмосферно і дружньо. Письменниці  презентували свої книжки, показували буктрейлери, ділилися ідеями і планами, відповідали на запитання присутньої молоді і навіть зіграли разом у літературне доміно.


На згадку про зустріч в Очакові учні вручили Анні та Олені дипломи й квіти, Ганна Вікторівна подарувала книжки письменників-краян. Від обласної бібліотеки для юнацтва — Подяка завідувачці та колективу Очаківської міської бібліотеки, а також щирі привітання з професійним святом.

Зустрічі в Куцурубі і Очакові були надзвичайно зворушливі та залишили багато приємних вражень і дорослим, і юним.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.