Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Голокост: трагедія, історія, пам'ять

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

26 січня учні МСШ «Академія дитячої творчості» взяли участь в годині вшанування «Трагедія, історія, пам’ять», організованій обласною бібліотекою для юнацтва до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

Бібліотекарка відділу соціокультурної діяльності молоді Валентина Гавришко констатувала, що Голокост — це страшна історія, що об’єднує країни Європи. Вона пояснила, на чому базувалася расова політика Третього рейху, чим відрізнявся Голокост євреїв на території СРСР від заходів, що вживали нацисти в Західній Європі. Разом із учнями згадали про Бабин Яр, який став символом Голокосту в Україні. Бібліотекарка додала, що на території Миколаївської області існували десятки гетто і свій зловісний «Бабин Яр» — у Богданівці Доманівського району.

Валентина розкрила для учнів тему Голокосту в літературних творах. Найбільше аудиторія зацікавилась романом ірландського письменника Джона Бойна “Хлопчик у смугастій піжамі” та історією дівчини-підлітка Анни Франк, яка провела у сховищі два роки, ділячись переживаннями з власним щоденником, який досі вважається найтиражованішим біографічним твором.

Діти подякували ведучій заходу та погодились, що важливо пам’ятати ці події — біль для минулих поколінь та застереження для майбутніх.
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.