Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Вебдайджест до Всесвітнього дня поезії

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

21 березня черговий вебдайджест “Молодь україномовна!” був присвячений Всесвітньому дню поезії.

Бібліотекарка Влада Смолинська розповіла присутнім – учням Миколаївської санаторної школи-інтернату №7 – про історію та мету свята, а потім запропонувала ознайомитися з біографією і творчістю видатних українських поетів і поетес.

Ведуча розповіла маловідомі цікаві факти з життя найвизначнішого українського поета Тараса Шевченка і порекомендувала переглянути серію “Як Тарас Шевченко став зіркою” на ютуб-каналі “Книга-мандрівка. Україна”, аби дізнатися про Кобзаря те, що навряд чи розкажуть у школі.

Неабияк зацікавила присутніх факти біографії Василя Симоненка – поета, журналіста, шістдесятника. Влада зробила акцент на його “love story”, зауваживши, що його листи вважають найромантичнішими в українській літературі.

Авжеж, не обійшли увагою видатну поетесу Лесю Українку. Бібліотекарка зацікавила школярів розповіддю про дружбу Лариси Косач та Ольги Кобилянської, разом переглянули серію  “Карпа про Лесю Українку: Мавка, фемінізм і 200 гривень” мультсеріалу “Книга-мандрівка”.


Учасники заходу подякували ведучій за цікавий захід, ділилися враженнями та бажанням дізнаватися більше про українських поетів і поетес.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.