Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Фотовиставка, присвячена пам'яті Дмитра Кременя, відкрита в Молодіжному просторі

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

18 березня в Молодіжному просторі МОБЮ відбулося відкриття фотовиставки “Я топтати цю землю нікому не дам!”, присвяченої пам'яті видатного поета Дмитра Кременя. Організатори — обласна бібліотека для юнацтва, фотоклуб “Імпульс” і Благодійний фонд “Індиго”.

Нагадаємо, що відповідно до Постанови Верховної Ради у 2023 році на державному рівні відзначатимуть 70 років із дня народження Дмитра Кременя (1953-2019).

Поет, публіцист, перекладач, педагог, заслужений діяч мистецтв України (2016), лауреат Шевченківської премії (1999), член Національної спілки письменників України (1979), Асоціації українських письменників (1997), головний редактор часопису “Соборна вулиця”, Почесний громадянин, переможець конкурсу “Людина року Миколаївщини” (2008, 2016). Дмитро Кремінь є знаковою особистістю, незаперечним авторитетом для нашого краю, він став символом українського Причорномор'я.

На світлинах, представлених на фотовиставці, зображені краєвиди Миколаєва та області — степового материка, який відкрив для себе і полюбив всією душею горянин Дмитро Кремінь.

AB OVO

Від першого рядка і до останнього,
Он-лайн і віртуального рядка
Ми нині проспіваємо і станемо,
Де нині місто, берег і ріка.

Над головами завірюха свище,
Така химерна, як і в ті часи,
Де химородне кельтське городище,
Де ти набутком древності єси.

О, Миколаїв! Ти господній задум.
Але пройшов уже безбожний лад,
І став Едем забутим Диким садом,