Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Виїзна сесія “Кир’яківка читає!”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

21 вересня бібліотекарі МОБЮ разом із письменницею Оленою Півненко завітали з виїзною сесією до Кир’яківської сільської бібліотеки Веснянської територіальної громади. Захід відбувся в межах Програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в Миколаївській області на 2023-2027 роки.

Гостей з Миколаєва зустрічали учні Кир'яківського ліцею і бібліотекарка Алла Гарагуля. Завідувачка науково-методичного відділу МОБЮ Ірина Бринкіс висловила радість з приводу зустрічі, темою якої стали книга і читання. Пані Ірина розповіла про діяльність обласної бібліотеки для юнацтва з промоції читання, особливо для підліткової і молодіжної авдиторії. Запросила заходити на сайт бібліотеки, підписатися на її сторінки в соцмережах, аби бути в курсі книжкових новинок, читацьких трендів, прокачувати свої знання з української мови і літератури, знайти однодумців і приємно спілкуватися (в онлайні і наживо) з цікавими людьми, серед яких — лідери думок, видавці і письменники з усієї України.

Книжкові подарунки — пізнавальні видання для старшокласників і гарно ілюстровані книжки для малечі — вручила провідна бібліотекарка МОБЮ Марина Петрова. Разом із кир’яківськими читайликами вона зіграла в літературне доміно “Знавці української літератури”. Присутні завзято відповідали на запитання і потішили бібліотекарок своїми знаннями.

І нарешті — довгоочікуване книжкове спілкування з Оленою Півненко, письменницею, авторкою циклу фентезійних романів “Єлень”, лауреаткою Міжнародної німецько-української премії Олеся Гончара 2021 року. Олена розповіла присутнім про початок творчості, написання і вихід першої книги “Пряжа долі” майбутньої фентезійної пенталогії про Єлень — історії з неповторною скандинаво-слов`янською стилістикою. Про роботу над наступними частинами (“Час битви”, “Таємниця білої олениці”, “Божі війни”), презентацію п’ятої, завершальної, книги “Призначення долі” фентезі-циклу про дівчину Єлень. Учні запитували про плани на майбутнє, цікавились, де можна придбати книжки Олени, брали автографи і фотографувались на згадку.

Алла Гарагуля від імені всіх присутніх подякувала колективу Миколаївської ОБЮ за багаторічну дружбу і співпрацю, за цікавий захід, нові знайомства і книжкові подарунки. Ірина Бринкіс привітала колежанку з прийдешнім професійним святом — Всеукраїнським днем бібліотек і вручила подяку за співпрацю та креативний підхід у роботі з молоддю.

Насамкінець діти разом із письменницею випустили в небо голубів, що було дуже символічним, адже цього дня світ відзначає Міжнародний день миру. А переможний мир — найбільша мрія всіх українців.




 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.