Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Цікаве від краєзнавців: Тетяна Губська

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

25 жовтня в Молодіжному просторі бібліотеки для юнацтва учні Миколаївської гімназії №35 зустрілись із старшим науковим співробітником обласного краєзнавчого музею Тетяною Губською. Захід став продовженням циклу сторітелінгів “Цікаве від краєзнавців”.

Науковиця розповіла про заснування Миколаєва, його найменування і планування, видатних городян, визначні пам’ятки історії і архітектури: Адміралтейський собор, Будинок флагманів і командирів, городище «Дикий Сад». Тетяна Миколаївна нагадала про вулиці, названі на честь архітектора Івана Старова, за проєктами якого побудований майже весь старий Миколаїв, та поліцмейстера Івана Федорова, який склав план найменування міста. Цікавою була розповідь про іноземців, які жили та працювали у Миколаєві, — Івана Івановича де Траверсе, Осипа Михайловича Дерібаса; про адмірала і військового губернатора міста Олексія Грейга; містобудівника і першого громадянина Михайла Фалєєва; письменника, лексикографа, військового лікаря Володимира Даля; історика, письменника Миколу Аркаса.

Роздивляючись світлини старого міста, учні відзначили, як докорінно воно змінилося. Захоплено слухали про славнозвісні миколаївські підземні ходи. Дізнались, що пам’ятник Святому Миколаю у нашому місті визнаний кращим у світі. Зацікавились розповіддю про випадкову знахідку Тетяни Губської — книгу «Граматика української мови» 1949 року видання. Згодом музейники виявили, що під обкладинкою знаходилася Біблія. Напевно, хтось таким способом її приховував. Вражені школярі гортали сторінки цього раритету.

Учні і бібліотекарка Оксана Криловська щиро дякувала краєзнавиці, зичили цікавих знахідок і відкриттів.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.