Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Новости от партнеров II Всеукраїнська школа профспілкового лідера

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Новости от партнеров

28 вересня активісти профспілкового руху України відвідали II Всеукраїнську школу профспілкового лідера. Організаторами заходу стали: первинна профспілкова організація студентів Херсонського державного університету, Асоціація правозахисних організацій студентів, Федерація профспілок України та Фонд Фрідріха Еберта. На цю знакову подію з’їхались представники студентських профкомів зі всіх областей України та трудова молодь.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасників розмістили на університетській базі відпочинку «Буревісник». Прекрасні умови проживання, веселий настрій, творча атмосфера і бажання навчитись зробили свою справу. Відкриття відбувалось урочисто: зібрались почесні гості, всі учасники відповідали спеціальному дресскоду (були одягнені у фірмові футболки II Школи). Більш ніж дві сотні студентів, зібравшись в одному місці з невтомним бажанням пізнати нове та вдосконалити свої лідерські якості, сформували могутню машину, за кермом котрої сиділи знавці профспілкової справи та керівники соціально-демократичного руху. До речі, серед керівників та почесних гостей Школи відзначимо президента АПОСу та віце-президентів Асоціації, начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Херсонської ОДА, проректора Херсонського державного університету, заступника голови Федерації профспілок України, представника Фонду Фрідріха Еберта, голову первинної профспілкової організації студентів Херсонського державного університету та, за сумісництвом, директора спортивно-оздоровчого табору «Буревісник» і заступника голови профспілок працівників освіти та науки. Кожен з нижчезазначених осіб у вступному слові закликав «школярів» вчитись та вдосконалюватись за наступні чотири дні.

Відбулися і перші тренінги. Представник Фонду Фрідріха Еберта з помічником проводили семінар у форматі «відкритого простору». Кожен бажаючий пропонував власну тему, що стосується проблеми працевлаштування студентів, визначав час і місце своєї сесії, та всі бажаючі могли прийти на її обговорення. Провели 10 таких засідань, сформулювали пропозиції виходу з критичних ситуацій, на основі яких потім підготували проекти. Це був тренінг по типу «навчи себе сам»: обмінювались досвідом, отриманими під час сесій знаннями, природним хистом. Таким чином, були створені реальні проекти, готові до реалізації та опрацювань. Вільний вибір тем та співрозмовників — головний формат роботи перших двох днів Школи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Окрім цієї роботи «учні» взяли участь у тренінгах “Захист соціально-економічних прав профспілок”, “Елементи роботи соціального захисту та правової допомоги членів профспілки”, “Менеджмент профбюро”, “Про роботу профспілки на сучасному етапі”. Також проходили майстер-класи: «Імідж профспілкового лідера» та «PR та ІТ-технології». Інформативна наповненість всіх заходів захопила студентів та всі нові факти вони із запалом обговорювали. Дискусії проходили вже в неформальній обстановці після того, як запрошені гості відповіли на всі питання студентів.

А ток-шоу “Ефективне управління профспілкою: секрети успіху від найкращих” надихнуло кожного присутнього на нові звершення. Свої секрети успіху для учасників розкривали президент Асоціації правозахисних організацій студентів України — Романюк Сергій Михайлович, Майданюк Володимир — директор центру роботи з молоддю Федерації профспілок України, Махновський Сергій —  голова профкому студентів Харківського Національного університету ім. Каразіна, та Лазарєва Дар’я — голова профкому студентів Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова.

Кожного дня активісти не тільки навчались, але й ввечері розважались. Родзинкою розважальної програми став Вечір дружби. Учасники Школи, котрі мають хист до танців, створили декілька хореографічних постановок. Проте найвизначнішим того вечора був танець вогню або fire-шоу. Дівчата, які кмітливо та граціозно «гралися» із стихією, причарували глядачів. Дійсно, те, яким чином вогонь вигравав у руках танцівниць, просто надихало кожного присутнього на море оплесків та овацій. А вже опісля яскравих та різнокольорових фонтанів салюту, в завершення вечірньої програми, запалили величезне вогнище, навколо котрого всі учасники Школи водили хороводи. Атмосфера згуртованості, прагнення досягти однакових цілей та бажання допомогти іншим на шляху до здійснення мрії — все це зробило учасників Школи однією великою сім’єю, згуртованою та дружньою. Нікого не залишило байдужим і закриття II Всеукраїнської школи профспілкового лідера, яке відбувалося у вигляді світського прийому. Урочистість атмосфери підтримувалась грою трьох скрипок. Всі лідери відвідали раут та отримали сертифікати.

Профком студентів НУК відзначився у ІІ Школі формальною та неформальною діяльністю. У всіх тренінгах студенти НУК приймали активну участь, висували пропозиції, відстоювали власну точку зору. Одразу було видно наших лідерів! Ввечері студенти активно розважались. Загалом, «корабелам» не було часу полежати та поспати: завжди спілкувались зі студентами з інших університетів, дізнавались багато нового, розповідали про себе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Причина того, що двісті активістів зібрались на СОТ «Буревісник» в тому, що керівництво профспілкового руху вірить в їх сили, вміння та бажання досягти висот. Всі учасники Школи — активні та цілеспрямовані люди. Всі зерна знань, що вони отримали на семінарах, виростуть у величезні проекти. Кожен активіст з впевненістю може ствердити, що за ці дні дізнався багато не тільки про профспілковий рух в інших областях, а й пізнав чимало нових цікавих та ініціативних людей, лідерів по натурі, спілкування з котрими доставляє одне лише задоволення. Всі здобуті знання та знайомства допоможуть учасникам Школи змінити світ на краще та стати справжніми лідерами на чолі великої України.


Інформацію надано Таїсією Колесник, пресс-секретарем профкому студентів НУК

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.