Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Давайте познайомимось Про нас пишуть Алієв А. Українсько-польський інноваційний бібліообмін / А. Алієв // БібліоАС. — 2017. — № 20. — С. 20.

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Давайте познайомимось - Про нас пишуть

Українсько-польський інноваційний бібліообмін

На початку червня у польському місті Катовіце відбулася польсько-українська зустріч молодих бібліотекарів на тему «Нові технології у бібліотеках». Бібліотека Катовіце, яка гостинно відчинила двері для міжнародного заходу, знаходиться у сучасному футуристичному приміщенні і є справжнім культурним центром, функції якого не звужуються до суто бібліотечних. Тут проходять різноманітні виставки та камерні концерти самодіяльності. Під час екскурсії ми спустилися ліфтом до надзвичайно сучасного книгосховища, де у сотнях контейнерів зберігаються книжки, які протягом 17 хвилин завдяки роботам «Мустангам» потрапляють конвеєром нагору до абонемента. За останнім словом техніки функціонує й університетська бібліотека: тут є і апарат для повернення книжок у неробочий час, і спеціальні автомати для самообслуговування. Для цих та багатьох інших операцій кожен читач має особисту електронну картку.


У перший день зустрічі польські фахівці розповідали про свої здобутки: аудіоказки, створені за участю дітей та мешканців будинків для людей похилого віку, послуги, що надаються читачам з особливими потребами у відділі аудіокниг, а також найбільший у Сілезії фонд наукової фантастики.

Наступного дня наша делегація відвідала бібліотеки міст Пекарі-Сльонські, Глівіце та Явожно. У м. Пекарі-Сльонські ми спостерігали за роботою 3В-принтера і приміряли окуляри для віртуальної реальності. Приємною несподіванкою для нас став виступ місцевого хору «НАLКА», що активно гастролює світом і у складі якого співають два бібліотекарі. Бібліотека Глівіце приголомшила нас своїм величезним фондом аудіоматеріалів та безліччю настільних ігор. Також ми відвідали її філіал, що розташований у звичайнісінькому супермаркеті. У Явожно ми побачили справжні лялькові сім'ї книжкових героїв Туве Янссон, що привільно «проживають» на абонементі.

Останній день зустрічі був «українським». Темою мого виступу був інтелектуальний «дайвінг», який впроваджує наша бібліотека шляхом створення різноманітних вікторин, інтерактивних екскурсій та змагань ерудитів.

Всі учасники міжнародної зустрічі отримали сертифікати і висловили надію, що невдовзі зустрінуться з польськими колегами на українській землі.

Алієв Андрій, бібліотекар відділу соціокультурної діяльності молоді Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.