Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Давайте познайомимось Про нас пишуть Бібліотека — її доля (до ювілею Наталії Вікторівни Ткаченко, директорки Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва) // Бібліосвіт. — 2021.

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Давайте познайомимось - Про нас пишуть

Бібліотека — її доля (до ювілею Наталії Вікторівни Ткаченко, директорки Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва)

11 серпня 2021 р. свій ювілейний день народження святкує директорка Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва Наталія Вікторівна Ткаченко – справжня професіоналка, енергійна і цілеспрямована керівниця, талановита, сповнена творчих задумів та оригінальних ідей особистість, чарівна жінка.


П’ятнадцять років Наталія Вікторівна очолює Миколаївську ОБЮ, яка за цей період стала однією з кращих юнацьких бібліотек України, визнаним молодіжним культурно-інформаційним центром регіону. Це яскраво засвідчують, зокрема перемоги закладу у професійних всеукраїнських конкурсах: «Бібліотечна послуга» (2012, Диплом лауреата), «Видання року обласної бібліотеки для юнацтва, молоді» (2016, ІІ місце), V Регіональний конкурс на краще методичне та бібліографічне видання публічних бібліотек Півдня України (2017, І місце), фотоконкурсі «Родзинки бібліотечної професії» (2017, І місце). У 2013 р. бібліотека під керівництвом Н. В. Ткаченко виграла четвертий раунд конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням доступу до інтернету» програми «Бібліоміст», а в 2019 р. – грантовий конкурс соціальних проєктів «Місто інновацій» Центру соціальних програм Миколаївського глиноземного заводу. Наприкінці того ж таки 2019 р. у бібліотеці було відкрито Молодіжний простір – майданчик для культурного відпочинку і неформальної освіти молоді, комунікації, генерації та реалізації ідей і проєктів.

Н. В. Ткаченко – керівниця нової формації, ініціаторка, організаторка і безпосередня учасниця багатьох знакових починань. Саме за ініціативи Наталії Вікторівни було розроблено і впроваджено обласну Програму зі створення Центрів сприяння соціальній адаптації юнацтва на базі юнацьких структурних підрозділів центральних районних бібліотек, реалізовані унікальні масштабні проєкти: телевізійний літературний проєкт «Тест 99» на телеканалі «Миколаїв» Філії АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» та міжрегіональний проєкт професійного онлайн-спілкування «Всеукраїнський бібліотечний простір для молоді: ланцюжок єднання», створені при бібліотеці клуби для молоді – літературно-музичні об’єднання «Білий кіт», «Молодість у віршах», творчий клуб «Імпульс».

Наталія Вікторівна – ефективна менеджерка, здатна реагувати на трансформаційні зміни у бібліотечній справі. Завдяки її ініціативі в роботу закладу активно впроваджуються новітні технології, здійснюється автоматизація бібліотечних процесів. Нині Миколаївська ОБЮ є першопрохідцем в Україні за багатьма напрямами: електронна доставка копій документів користувачам, створення краєзнавчих повнотекстових електронних баз даних, штрих-кодування нових надходжень, облік користувачів в автоматизованій системі (2010), WiFi-зони у всіх відділах обслуговування (2011), віртуальна 3D-екскурсія бібліотекою на сайті (2012), вибіркове розповсюдження інформації на e-mail користувачів-абонентів (2014), дистанційне онлайн-навчання сільських бібліотекарів на окремому модулі бібліотечного сайту, відкриті онлайн-голосування і автоматичне визначення рейтингів, електронні Щоденники роботи відділів з урахуванням вимог статистичної звітності ЕСМаР (2016). У 2018 р. завершені ретроконверсія і рекаталогізація бібліотечного фонду, який повністю відображений в електронному каталозі.

Ткаченко Н. В. – постійний член Консультативної ради при Миколаївській облдержадміністрації з питань відбору творів місцевих авторів для видання за кошти обласного бюджету; експертної ради конкурсу «Краща Миколаївська книга». У 2013 р. вона була визнана кращим працівником галузі культури Миколаївської області у номінації «За вагомий внесок у розвиток літератури». Адже, окрім бібліотечної діяльності, вона займається ще й літературною творчістю: є авторкою поетичних збірок «Всё очень просто» (2010), «На счастье» (2014), книги вільних переказів балад Ованеса Туманяна «Крапля меду» (2016), співавторкою аудіоальбому та трьох збірок пісень для дітей. Пісні на слова Наталії Ткаченко ввійшли до шкільних підручників з музичного мистецтва для 4 і 7 класів.

Наталія Вікторівна – чудова талановита наставниця – завжди бажана гостя у навчальних закладах і бібліотеках міста. Її творчі зустрічі з молоддю проходять у дружній, невимушеній атмосфері, наповненій магією поетичного слова, гумору, щирих почуттів. Утім, Наталя Вікторівна прищеплює смак до поетичного слова не лише молоді міста, а й області. За її ініціативи запроваджено нові ефективні форми роботи з молоддю Миколаївщини: виїзні інформаційні сесії, щорічні Фестивалі молодіжної книги, телевізійні передачі «Інтелектуальне асорті».

Наталія Вікторівна власним прикладом надихає всіх, хто має задоволення з нею працювати і спілкуватися, до творчості, успішної самореалізації, нових звершень.

У 2021 р. Наталію Вікторівну нагороджено Орденом за заслуги перед Миколаївщиною.

Вітаємо Наталію Вікторівну! Щиро бажаємо міцного здоров’я, щастя, миру і добробуту, наснаги і натхнення, творчих успіхів, нових ідей і досягнень!

Колектив Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва

Бібліотека — її доля (до ювілею Наталії Вікторівни Ткаченко, директорки Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва) // Бібліосвіт : інформаційний вісник. — 2021. — № 3 (79). — С. 10–12.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.