Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Давайте познайомимось Про нас пишуть У Миколаєві відкрилася виставка до Міжнародного дня ромів [Електронний ресурс] // Новини N. — 2023.

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Давайте познайомимось - Про нас пишуть

У Миколаєві відкрилася виставка до Міжнародного дня ромів

6 квітня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулося відкриття фотовиставки “Циганська хустина — забута гітара, і танцем вчарований світ”, організованої бібліотекою спільно з Громадською спілкою “Рада національних товариств Миколаївської області” до Міжнародного дня ромів.


Про це “Новинам-N” повідомили організатори.

На виставці представлені світлини миколаївської фотографині Ольги Волкової. Авторка розповіла, що надихалась фільмом “Табір іде у небо” і хотіла в своїх фотороботах відтворити яскраві й барвисті традиції ромського народу, його самобутню культурну спадщину.

Про історію Міжнародного дня ромів, про фестиваль національних культур «Дружба» та важливість об'єднання й розуміння культур різних народів говорив Султан-Мурад Каймаразов — голова Ради старійшин Ради національних товариств Миколаївської області. Всіх присутніх вітала директорка Миколаївського муніципального академічного коледжу Людмила Булатова, а її вихованці — актори театру “Покоління” (режисер — Марина Васильєва) підготували приємний сюрприз — інсценізацію уривку з п'єси “Циганка Аза” Михайла Старицького. Роль Ази виконувала Людмила Зінов'єва, її коханого Василя зіграв Сергій Попов, Апраша — Володимир Голубцов, Гордилю — Олена Безгінова. Вистава була яскравою, емоційною. Глядачі були вражені образами, талановито втіленими виконавцями.

Ведучі-бібліотекарки Оксана Криловська і Анна Кондрацька провели для гостей заходу цікаві конкурси і навіть поворожили на добру долю.

Додамо, що Міжнародний день циган (International Romani Day) відзначається у всьому світі щорічно 8 квітня. Цього дня 1971 року в Лондоні (Великобританія) відбувся перший Всесвітній конгрес, на якому було створено Міжнародний союз ромів (International Romani Union, IRU).


У Миколаєві відкрилася виставка до Міжнародного дня ромів [Електронний ресурс] // Новини N. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://novosti-n.org/ua/news/U-Mykolayevi-vidkrylasya-vystavka-do-Mizhnarodnogo-dnya-romiv-265477#image-20. — Назва з екрана. — Дата публікації: 08.04.2023. — Дата перегляду: 10.04.2023.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.