Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Давайте познайомимось Про нас пишуть У Миколаєві пройшов круглий стіл щодо реалізації проєкту із запобігання домашньому насильству [Електронний ресурс] // СВІДОК.info. — 2023.

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Давайте познайомимось - Про нас пишуть

У Миколаєві пройшов круглий стіл щодо реалізації проєкту із запобігання домашньому насильству

13 квітня на базі обласної бібліотеки для юнацтва відбувся круглий стіл за участі фахівців Миколаївського обласного центру соціальних служб, Департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОВА, організаторів і координаторів проєкту із запобігання домашньому насильству «Принцип невтручання».


Загальну інформацію про проєкт, його головну мету, зміст, соціальну значущість, етапи реалізації, партнерів і цільову аудиторію надала координаторка Ольга Криницька, голова Благодійного фонду «Індиго».

Фотографиня проєкту Наталія Щербина розповіла, що проєкт передбачає створення авторської фотовиставки «Принцип невтручання», в основі якої — реальні історії людей, постраждалих від домашнього насильства.

«Мета нашого проєкту «Принцип невтручання» – заявити не лише про проблему домашнього насильства але і нашу безпосередню відповідальність у цьому питанні».

Дуже багато людей, говорячи про тему насилля, щиро вважають, що це не стосується їх особисто. Ми уявляємо, що особа, яка здійснює насильство, обов'язково повинна бути маргіналом і абсолютно негативним персонажем. Але у реальному житті це можуть бути наші знайомі, колеги, з якими ми спілкуємося кожного дня.

Присутні фахівчині підтвердили актуальність і важливість подібних проєктів, запевнили, що органи соціального захисту готові надавати інформаційну підтримку, запропонували розширити коло суб'єктів взаємодії — залучити поліцію, соціальну службу у справах дітей, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Були наданні рекомендації з підготовки буклетів та з проведення соцопитування серед відвідувачів фотовиставок, які відбудуться в межах проєкту. На засіданні також було визначено вразливі групи населення міста Миколаєва, які треба залучити до заходів з профілактики та протидії домашньому насильству.

Проєкт реалізується у межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Великої Британії. Думки, погляди та рекомендації, викладені у цій публікації, належать авторам(-кам) і не обов’язково відображають офіційну політику чи позицію UNFPA, ГО «Інноваційні соціальні рішення» або уряду Великої Британії.


У Миколаєві пройшов круглий стіл щодо реалізації проєкту із запобігання домашньому насильству [Електронний ресурс] // СВІДОК.info. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://svidok.info/uk/evidence/71028. — Назва з екрана. — Дата публікації: 29.04.2023. — Дата перегляду: 02.05.2023.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.