Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Давайте познайомимось Про нас пишуть «Українці без бар’єрів»: у Миколаєві відбувся інтерактивний театралізований захід [Електронний ресурс] // Южная правда. — 2023.

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Давайте познайомимось - Про нас пишуть

Важливим аспектом державної політики України є безбар’єрність. Стратегія розрахована до 2030 року і передбачає усунення бар’єрів у шести основних напрямках: фізичний, суспільний (громадянський), економічний, освітній, цифровий, інформаційний.


У Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва 22 травня відбувся інтерактивний театралізований захід «Українці без бар’єрів», завданням якого стало знайомство миколаївців з проблемою бар’єрів у нашому суспільстві. Враховуючи європейський досвід розкриття соціальних тем широкому загалу, організатори обрали театралізацію основним методом впливу на глядача.

Перед присутніми були розіграні сцени з трьох п’єс сучасних авторів – «Вільні метелики» Л. Герша, «Мій вік» М. Лоранс, «Жирна свиня»  Н. ЛаБута. Головні герої – сліпий Дон, літня Малу на візку і Еллен, що має надмірну вагу, страждають від психологічних та фізично-просторових бар’єрів, соціального відторгнення, дискримінації з боку оточуючих. На їх прикладах і була представлена тема заходу, інтерактивним способом глядачів задіювали у театралізації: вони мали проїхатися на візку, зробити буденні справи з заплющеними очима, певні рухи – у спеціальному костюмі, що імітує зайві кілограми тіла. Проаналізувати побачене і відчути на собі проблеми інших людей, зробити висновки і стати активним прихильником ідеї створення безбар’єрного суспільства – таку унікальну можливість отримав кожен присутній.

Після закінчення дійства не залишилося байдужих до піднятої проблеми – учасники заходу активно обговорювали побачене і почуте, ділилися враженнями і міркуваннями з приводу безлічі бар’єрів у житті. Чи стане наше суспільство кращим після таких соціокультурних акцій? Звісно, так!

Організатором заходу «Українці без бар’єрів» виступив благодійний фонд «Індиго» спільно з Миколаївською обласною бібліотекою для юнацтва. Захід проводився за підтримки управління молоді та спорту Миколаївської обласної військової адміністрації. Сцени з п’єс розігрували актори театру «Покоління» Миколаївського муніципального академічного коледжу Сергій Попов, Володимир Голубцов, Людмила Зінов’єва, Катерина Бріжата, Олена Безгінова. Провела захід Віра Фісун.

Вхід був вільним для всіх бажаючих. Організатори планують провести ще кілька заходів «Українці без бар’єрів», щоб якомога більше людей усвідомило гостроту проблеми бар’єрів у житті.


«Українці без бар’єрів»: у Миколаєві відбувся інтерактивний театралізований захід [Електронний ресурс] // Южная правда : независимая общественно-политическая газета Николаевской области. — Електрон. дані. — Режим доступу: http://www.up.mk.ua/mainpage/show_item/110277. — Назва з екрана. — Дата публікації: 25.05.2023. — Дата перегляду: 29.05.2023.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.