Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Давайте познайомимось Регламентуючі документи Наказ про впровадження УДК в роботу бібліотеки

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Давайте познайомимось - Регламентуючі документи

Наказ “Про впровадження Універсальної десяткової класифікації в роботу бібліотеки”

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 №177 “Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації”


НАКАЗУЮ:

1. З 1 листопада 2017 року відділу комплектування фондів, каталогізації документів та бібліографії (ВКФКДБ) припинити використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації (ББК) та здійснювати систематизацію документів (нові надходження), індивідуальний і сумарний облік, ведення карткового облікового каталогу за Універсальною десятковою класифікацією (УДК).

2. При систематизації документів використовувати основні індекси без глибокої деталізації, враховуючи, що: основний склад користувачів бібліотеки — учнівство і студентство, більшість фонду складає художня література та підручники, на даний час вже 80% документів відображені в електронному каталозі, де пошук здійснюється, головним чином, за ключовими словами і персоналіями.

3. Протягом листопада-грудня завідувачу ВКФКДБ Рагімовій С. Л. організувати навчання співробітників Миколаївської ОБЮ щодо використання УДК в роботі з фондом, при ретроконверсії та рекаталогізації, обслуговуванні користувачів.

4. До 1 січня 2018 року завідувачу відділу автоматизації бібліотечних процесів Намесник С. А. залучити фахівців Українського Фондового Дому для  здійснення конвертації індексів документів, відображених в електронному каталозі АІБС “УФД/Бібліотека”, з ББК в УДК.

5. До 1 січня 2018 року завідувачам відділів “Інтернет-центр” і соціокультурної діяльності молоді Руснак Т. М. і Бринкіс І. В. впорядкувати фонди відділів відповідно до УДК.

6. Протягом 2018 року всім завідувачам структурних підрозділів організувати заміну на документах та книжкових формулярах зазначених індексів з ББК на УДК при роботі з фондом, обслуговуванні користувачів, проведенні щорічної інвентаризації фондів.

7. До 1 січня 2019 року відділу обслуговування користувачів завершити впорядкування фонду відділу відповідно до УДК.

8. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.


Директор бібліотеки Н. В. Ткаченко

З наказом ознайомлені:

Бринкіс І. В.
Ігуменцева О. М.
Намесник С. А.
Отверченко І. В.
Рагімова С. Л.
Руснак Т. М.

Наказ по МОБЮ “Про впровадження Універсальної десяткової класифікації в роботу бібліотеки” від 25.10.2017 №31.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.