Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців Соціологічні дослідження 2015. Всеукраїнське анкетування молоді “Україна в Європейському Союзі: переваги та недоліки”: результати

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - Соціологічні дослідження

В анкетуванні “Україна в Європейському Союзі: переваги та недоліки”, організованому Державною бібліотекою України для юнацтва, взяла участь і Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва.

 

Було проанкетовано 92 респонденти з міста Миколаєва, 50% з яких жіночої статі, 50% — чоловічої. За віком респонденти поділилися таким чином: 14 осіб (15%) віком від 14 до 17 років, 17 осіб (18%) від 18 до 21 року, 22 особи (24%) — 22-24 років та 39 опитаних (43%) старші 25-ти.

 

Більшість опитаних (58%) не мали досвіду проживання чи відпочинку у країнах, що входять до Євросоюзу, 32% — відпочивали, 10% — проживали, з них: 40% респондентам не сподобався європейський досвід, 37% сподобався, а 23% було важко відповісти на це питання.

 

На запитання анкети, чи готова Україна вступити до Євросоюзу, 65% респондентів відповіли, що спочатку потрібно розібратися з проблемами в країні; 11% вважають, що готова; 21% опитуваних важко було відповісти, а 3% не надали відповідь взагалі.

 

Якби зараз пройшов референдум про вступ України до Євросоюзу, 39% учасників анкетування проголосували б “Проти”, 21% “За”, 20% не брали б участі у голосуванні. Важко відповісти на це запитання було 17%, не відповіли 3% опитаних.

 

57% респондентів вважають, що Євросоюз не повинен допомагати українцям вирішувати їх проблеми, 39% протилежної думки, 4% не визначилися з відповіддю.

 

В тому, що неодмінно відбудуться зміни після того, як Україна вступить до Європейського Союзу, впевнені 3% опитаних; 25% вважають, що зміни будуть, але не одразу; 29% мають надію на зміни, але не впевнені; 22% гадають, що нічого не зміниться, 21% респондентів було важко відповісти.

 

Результати анкетування свідчать, що більшість опитаних юнаків та дівчат Миколаєва першочерговим завданням вбачають вирішення внутрішніх проблем в країні.

 

Детальні результати Всеукраїнського анкетування молоді “Україна в Європейському Союзі: переваги та недоліки у Миколаївській ОБЮ наступні:

 

1. На Вашу думку Україна готова вступити до Євросоюзу?

так, готова 10

ні, спочатку потрібно розібратись з проблемами в країні 60

важко відповісти — 19

(не відповіли 3)

 

2. Якби зараз пройшов референдум про вступ України до Євросоюзу, як би Ви проголосували?

за 19

проти 36

не брав(ла) би участі у голосуванні 18

важко відповісти — 16

(не відповіли 3)

 

3. Які саме проблеми потрібно вирішити перед вступом до Євросоюзу?

Відповіді: закінчити бойові дії на Сході країни; очистити українську землю від окупантів; розібратися з проблемами в країні; вирішити проблему корупції, провести реформи, укріпити економіку країни і зробити її стабільною; збільшити прожитковий мінімум; створити нові робочі місця; фінансувати бюджетні установи; надати свободу слова; розвивати промисловість, сільське господарство; налагодити патріотичне, духовне і правове виховання молоді; зробити доступні для всіх верств населення медицину, освіту, культуру; вирішити соціальні проблеми; покращити рівень життя населення; ввести адекватні комунальні тарифи та ціни на товари, адекватний за розмірами штат чиновників; збільшити повноваження місцевої влади; підвищити зарплати та пенсії, вирішити проблему безробіття; залишити пільги тільки інвалідам; навести порядок у власному домі, владі звернути увагу на людей, обійтись без Євросоюзу.

 

4. На Вашу думку, Євросоюз повинен допомагати українцям вирішувати їх проблеми?

так 36

ні — 52

не знаю — 1

(не відповіли 3)

 

5. Чи відбудуться якісь зміни після того, як Україна вступить до Європейського Союзу?

так, неодмінно 3

так, але не одразу 23

можливо, щось зміниться, але я не певен 27

гадаю, що нічого не зміниться 20

важко відповісти 19

 

6. Які переваги отримає Україна після вступу до Євросоюзу?

Відповіді: ніяких, все залежить від влади; взаємний обмін досвідом; вільне переміщення по території ЄС; вищий рівень соціального захисту; інтеграція до економічного простору Європи покращить економічний стан України; буде легше навчатися за кордоном; безвізовий режим; вільна торгівля; відбудеться те, що в Греції; нема ніяких переваг.

 

7. Чи погіршиться щось в Україна після вступу до Євросоюзу?

Відповіді: відбудеться часткова втрата суверенітету; підвищиться ризик нелегальної еміграції; зростуть комунальні платежі; знищення сільського господарства і промисловості; відбудеться те, що в Греції; у 2016 році розпадеться Євросоюз (згідно з передбаченням Ванги); нічого не погіршиться.

 

8. Чи мали Ви досвід проживання/відпочинку у країнах, що входять до складу Євросоюзу?

так, проживав 10

так, відпочивав 29

ні 53

 

9. Чи сподобався Вам цей досвід?

так 34

ні — 37

(не відповіли 21)

 

10. Вкажіть Ваш вік

14-17 14

18-21 17

22-24 22

25+ 39

 

11. Вкажіть Вашу стать

чоловік 46

жінка 46

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.