Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Кузьмінська В. В. Публічна бібліотека — інформаційний партнер у вирішенні гендерного виховання (Кривоозерська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

З 25 листопада по 10 грудня в усіх регіонах України проходить щорічна акція “16 днів проти насильства”.

Метою акції є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.


25 листопада працівники Кривоозерської ЦРБ провели розширене засідання гендерного Центру, клубу “Юний правознавець” та “Університету правових знань”. З вступним словом виступила директор ЦБС Черепанова Р. А., яка повідомила про початок інформаційної кампанії “Не ображай сам і не дозволяй іншим” в рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”, ознайомила з програмою заходу та звернула увагу, що у всіх сільських бібліотеках спільно з шкільними бібліотекарями проходитимуть “круглі столи”, лекції, семінари, тематичні уроки, бесіди, заняття-зустрічі, відеолекторії з питань попередження та профілактики насильства в сім’ї та виховання гендерної культури. Методист Кузьмінська В. провела слайд-презентацію “16 днів проти насильства” та перегляд соціальних роликів.

У роботі засідання приймали участь: Лисканич Г. В., головний спеціаліст сектора культури РДА; Матвієць І. М., начальник управління юстиції в Кривоозерському районі; Шпак О. О., практичний психолог відділу освіти; Шуйська І. Є., головний спеціаліст РЦСССДМ; учні 10-11 класів Кривоозерської ЗОШ №1 І-ІІІ ст.; учні професійно-аграрного ліцею; заступники по навчально-виховній роботі Гладь Н. А., Бачинська О. М. та вчителі Картичак О. І., Білоус Н.

Під час заходу головний спеціаліст Шуйська І. надала інформацію “Вирішення проблем сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах”. Шпак О. надала поради, як захистити себе від насильства та провела цікаву рольову гру “Не нашкодь собі”. Матвієць І. в бесіді “Відповідальність за жорстоке поводження з однолітками” провела анкетування та творчу гру по створенню колажів. Учасники розширеного засідання приймали активну участь в іграх та обговореннях. На завершення заходу всім учасникам, а їх було більше 80, роздавали буклети-пам’ятки для батьків та учнів, підготовлені бібліотекарями ЦРБ.

Валентина Кузьмінська, методист ЦРБ Кривоозерської ЦБС

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.