Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Юсипей О. О. Тиждень права “Феміда — знайома і незнайома” (Веселинівська ЦРБ)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

altПрава, обов’язки, закони супроводжують людину все її життя. Тому важливо сьогодні знати кожному хоча б ази правової абетки для захисту своїх прав.

Веселинівська центральна районна бібліотека у своїй діяльності спрямовує чимало зусиль на формування правової свідомості і правової культури користувачів, особливо юнацтва, та сприяє бібліотечними заходами розвитку соціально-правової активності молодої особистості. Адже у повсякденному житті школярам дуже потрібні знання їхніх прав і обов’язків.


alt12 грудня у читальному залі ЦРБ пройшов турнір юних правознавців між учнями 10-х класів Веселинівської гуманітарної гімназії та Веселинівської ЗОШ I-III ст. Провела турнір О. О. Юсипей — бібліотекар відділу обслуговування.

altЯк на кожному солідному конкурсі, знання учнів оцінювало компетентне журі: фахівець юридичної справи, адвокат і керівник юнацького гуртка “Правознавець”  О. М. Вендель та методист районної бібліотеки Л. Т. Токар.

altПравовий турнір складався з шести раундів. Перший раунд проходив за принципом брейн-рингу: короткі чіткі запитання і такі ж відповіді. У другому раунді — під умовною назвою “Агітатор” — представники команд виступали перед товаришами, переконуючи їх, що законодавство України дійсно захищає права дитини. В наступному конкурсі, “Конвенція прав дитини”, юні правознавці змагалися у знаннях конкретних прав дитини. Далі розглядалися ситуації, що стосувалися реалізації дитячих прав. Юристи-професіонали повинні мати різнобічні знання, в тому числі — з математики. Тому у конкурсі “Юридичний рахунок” учасники попрацювати з цифрами. Завершив правовий турнір “Конкурс емблем”, в якому журі оцінило заздалегідь підготовлені командні емблеми, підбило підсумки гри та нагородило подякою “Кращим правознавцям” команду переможців.


altОксана Юсипей, бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Веселинівської ЦБС

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.