Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Кузьмінська В. В. Презентація краєзнавчої книги Л. П. Гулько «Миколаївська гражданська друкарня» (Кривоозерська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Вже стало доброю традицією в роботі центральної районної бібліотеки презентувати книги наших авторів-земляків. 29 квітня у малому залі районного будинку культури бібліотекарі презентували нову краєзнавчу книгу ‒ «Миколаївська гражданська друкарня. Історико-бібліографічні нариси», автором якої є наша землячка, краєзнавець, член Спілки журналістів України, старший науковий співробітник Музею книги і друкарства України Лідія Пилипівна Гулько.

Книга присвячена діяльності Миколаївської гражданської друкарні, заснованої адміралом М. С. Мордвиновим, вийшла у світ в миколаївському видавництві І. Гудим завдяки коштам, що надійшли від Земляцтва «Миколаївщина» у Києві. На сторінках видання подано інформацію про заснування та розвиток друкарні, висвітлено життя і діяльність фундаторів друкарні – Миколи Семеновича Мордвинова і Семена Іоанникійовича Селівановського, а також авторів, чиї книги були надруковані у Миколаєві впродовж 1798-1860 рр.

alt

На презентації були присутні Галина Вікторівна Лисканич, головний спеціаліст сектору культури РДА, вчителі та учні професійно-аграрного ліцею та Кривоозерської ЗОШ №1 І-ІІІ ст.

alt

З вітальним словом до гостей звернулась директор Кривоозерської ЦБС Раїса Андріївна Черепанова. Ведуча Ріта Вусатенко, бібліотекар юнацької кафедри видачі літератури, ознайомила присутніх з історією друкарства на Миколаївщині та основними розділами книги.

alt

Дуже цікавою була розповідь автора – Лідії Пилипівни, котра розповіла про себе й про роботу над книгою. Краєзнавця з виходом нової книги привітали: головний спеціаліст сектору культури РДА Г. В. Лисканич, директор ЦБС Р. А. Черепанова, котра подарувала Лідії Пилипівні «Путівник Кривоозерської ЦРБ».
alt
На завершення Л. П. Гулько подякувала організаторам заходу, запросила відвідати Музей книги і друкарства України та подарувала примірники видання з авторським написом бібліотекам та редакції газети «Кривоозерщина».

Книга «Миколаївська гражданська друкарня. Історико-бібліографічні нариси» адресована широкому колу читачів: науковцям, бібліотекарям, бібліографам, музейним працівникам, краєзнавцям, тим, хто цікавиться культурним розвитком Півдня України на світанку його освоєння.

alt

В. Кузьмінська, методист Кривоозерської ЦБС

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.