Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Бібліопазли: 26 квітня — День Чорнобильської трагедії. Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

...Вже лелека не в'є там гніздечко,
Не лунає там пісня і сміх,
Наче сироти, стали містечка
Без людей нерозумних своїх.


Чорнобиль — нестерпний біль нашого народу, знак планетарної біди, що не знає ні відстані, ні кордонів, що не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров'я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції є наймасштабнішою техногенною катастрофою в історії людства. Пройшло 29 років з того моменту, як у нерівний бій з ядерною стихією вступили чоловіки й жінки, чий подвиг назавжди увійшов до літопису мужності  та патріотизму українського народу. А дзвони Чорнобиля б'ють на сполох, попереджуючи про загрозу неконтрольованого атому.

Бібліотеки ЦБС Миколаївщини, вшановуючи пам'ять жертв Чорнобильської трагедії та віддаючи шану учасникам ліквідації наслідків катастрофи, проведи низку заходів.


24 квітня 2015 року у Березнегуватьскій центральній районній бібліотеці пройшов екологічний набат “Чорна трагедія на кольоровій землі”. На заході були використані документальні матеріали: телефонні розмови диспетчерів, що кличуть на допомогу через декілька хвилин після вибуху; відеозйомки  наслідків трагедії одразу після вибуху та багато років потому. Також увазі читачів були запропоновані презентація “Чорнобиль: наживо” і книжкова виставка “ЕКОфайли планети”.

alt

У Мурахівській бібліотеці-філії Березнегуватської ЦБС пройшов вечір-зустріч із земляком-ліквідатором Чорнобильської трагедії “Є місце подвигу не тільки на війні”, на якому звучали поетичні рядки, розповіді очевидця, відслідковувалися хроніки катастрофи та була презентована книжкова виставка “І впала зірка “Полин”...”.
alt

У Братській ЦРБ відбулася презентація виставки-реквієму “Чорнобиль — біль моя і туга”. Спільно з завідуючою Братським краєзнавчим музеєм організовано зустріч юнацтва та представників районної влади з ліквідаторами аварії на ЧАЕС під назвою “Під полиновою зорею Чорнобиля”.
alt

 

alt

Співробітники Вознесенської центральної районної бібліотеки для  користувачів оформили виставку-роздум “Чорнобиль: стихія чи розплата”. У бібліотеках ЦБС було оформлено книжкові експозиції, перегляди літератури (“Чорнобильська трагедія на відстані часу”, “Чорнобиль: міфи та реалії”, “Чорнобильські дзвони”), а також проведено літературні години, диспути, інформаційні хвилинки, уроки шани, години пам’яті: “Вірю в себе — думаю про майбутнє” (Таборівська с/б), “Чорнобиль — скорбота пам’яті людської” (Бузька с/б), “Земля стогне від горя і гніву” (Яструбинівська с/б), “Чорнобильські дзвони б’ють на сполох” (Дмитрівська с/б), “На Чорнобиль летять журавлі” (Трикратненська с/б), “Щоб мудрість не стала безумством” (Малосолонівська с/б), “Чорнобиль: міфи і реалії” (Трикратська с/б), “Болем Чорнобиля серце болить” (Тімірязєвська с/б), “На Чорнобиль летять журавлі” (Щербанівська с/б №1).


Бібліотеки Єланецької ЦБС провели ряд заходів, присвячених 29-й річниці Чорнобильської трагедії: урок-реквієм “Попіл Чорнобиля у наших серцях” (ЦРБ); урок пам’яті “Чорнобиль — наша печаль і скорбота” (Куйбишевська б/ф); години пам’яті “Поріс чорнобилем Чорнобиль, бідою нашою поріс” (Калинівська б/ф), “Попіл Чорнобиля в наших серцях” (Малодворянська б/ф), “Ти чорний біль, Чорнобиль” (Ясногородська б/ф), “В тих селах казка більше не живе…” (Маложенівська б/ф), “Чорнобильська трагедія. Погляд крізь роки” (ЦДБ).

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt


У Березанській ЦБС для юних читачів пройшла бесіда-спомин “Чорнобиль не має минулого”.
alt

“Чорнобиль… Скорбота пам’яті людської” — під такою назвою пройшла година пам'яті в Очаківській міській бібліотеці, на яку завітали учні 6 класу Очаківської ЗОШ №3. Екскурс у трагічне минуле їм організували бібліотекарі В. Миронюк та Л. Біла. Завідуюча бібліотекою Г. В. Біла продемонструвала дітям документальний фільм з кадрами ліквідації катастрофи. До уваги школярів також був представлений книжковий перегляд “Чорнобиль… Трагедія… Пам'ять…”.
alt

 

alt

На абонементі та в читальному залі Миколаївської ЦРБ експонувалися книжкові виставки “Наша пам'ять і біль — Чорнобиль”, “Поріс чорнобилем Чорнобиль — бідою нашою поріс”. Для маленьких читачів в районній бібліотеці для дітей була підготовлена виставка-реквієм пам'яті “Всім, хто пройшов через пекло Чорнобиля”.

 

alt

 

alt

До заходів, присвячених Чорнобильській трагедії, долучилися й бібліотеки Миколаївської ЦБС: година роздумів “Пропусти Чорнобиль крізь серце” (Степівська б/ф), урок-роздум “Чорнобиль — біль України» (Новобогданівська б/ф), екологічний репортаж “Чи знаєш, світе, як гірко ридає полин?”  (Радсадівська б/ф), година роздумів “Чорнобиль — біль України» (Комсомольська, Трихатська, Ольшанська б/ф), виставка-пам'ять “Чорнобильські сльозини” (Улянівська б/ф).

Віддзвонили Чорнобильські дзвони, а ми пам’ятаємо тих, хто пішов у вогонь, рятуючи людство від ядерної смерті у квітні 1986-го. Саме про це говорили бібліотекарі Снігурівської центральної районної бібліотеки О. Кориновська та  О. Шевченко під час проведення години вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи “Чорнобиль — чорний спомин, вічний біль”. Учні 9-10 класів Снігурівської ЗОШ №1 переглянули фільм “Чорнобиль. За секунди  до катастрофи”. Усі присутні вшанували пам’ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання.

 

alt

 

alt

 

alt

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.