Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Озерова І. Г. Інформаційно-бібліотечний квест “Читай, знай, люби свою країну” (Баштанська ЦРБ)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

1 вересня — святковий день не тільки в школах. Виконуючи свою просвітницьку місію, приєднуються до нього і бібліотечні заклади району. От і цього року у День знань у Баштанській центральній районній бібліотеці було весело та гамірно. Тут проходив інформаційно-бібліотечний квест “Читай, знай, люби свою країну”.

alt


Так що ж таке “квест”? Це інтелектуально-розважальна гра, яка полягає у проходженні вказаного маршруту. Це випробування учасників на ерудованість, начитаність, кмітливість, та уміння змагатися у команді. Одним словом — це Велика Пригода, пов'язана з пошуком.

Учасниками квесту “Читай, знай, люби свою країну” стали старшокласники ЗОШ №2, які завітали в цей день до бібліотеки разом зі шкільним бібліотекарем О. І. Демідовою та психологом І. В. Халявкою

alt

Завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Ірина Озерова привітала учасників з Днем знань та розповіла про всі таємниці, інформаційні відкриття та приємні несподіванки, які чекають на учасників квесту, адже бібліотечний захід буде проходити в нестандартній формі — з використанням інформаційних технологій. А інженер-програміст Центру вільного доступу до Інтернет Іван Крижановський розповів учням про використання QR-коду (це графічна картинка, в якій закодовано невеликий інформаційний матеріал, що розпізнається сучасним мобільним пристроєм), а також встановив на смартфони учасників програму для його розпізнавання та ознайомив з використанням методів криптографії (шифрування), які розробив у свій час ще Юлій Цезар для шифрування своїх листів. Ця інформація дуже зацікавила всіх присутніх.

alt

Учасники розділилися на дві команди, обрали капітанів (ними стали Катя Шишук та Христина Цюпа) і визначилися з назвами своїх команд. Потім учасники квесту розпочали розгадувати цікаві завдання, пов’язані з роботою бібліотеки, її послугами, літературою, книжковими виставками. З великим ентузіазмом та молодечим запалом учні поспішали до наступних зупинок, відповідаючи на всі запитання бібліотечного квесту. А завдання були різними, та основною темою була історія рідного краю. І тут були задіяні різні джерела: довідкові видання, твори художньої та науково-популярної літератури, періодика та інтернет-ресурси.

Щоб команди краще орієнтувалися в книжкових фондах бібліотеки, їх супроводжували бібліотекарі.

alt

Учні успішно склали закодований слоган “Читай та будь успішним”. Молодь отримала заряд гарного настрою і багато цікавої інформації. Бібліотекарі пригостили юних “квесторів” цукерками та печивом.


І. Г. Озерова, завідуюча відділом обслуговування Баштанської ЦРБ

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.