Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Степанченко С. Форум літераторів “Пам'ять про війну нам книга залишає” (Арбузинська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

У березні поточного року в Арбузинській центральній районній бібліотеці відбувся форум літераторів «Пам'ять про війну нам книга залишає», присвячений 72-річниці визволення Арбузинщини від нацистських окупантів. На заході були присутні письменники-краяни, члени літературного об’єднання «Дар»: Кислиця Григорій Єфремович, Ткаченко Надія Іванівна, Поплавський Віталій Григорович, Петренко Олександр Вікторович, Ніколайко Людмила Іванівна, Кокошенко Галина Іванівна, Катриченко Наталя, а також були запрошені учні Арбузинського аграрного ліцею, студенти університету ІІІ віку, активні читачі і просто шанувальники українського слова. З привітанням до учасників форуму звернулася начальник відділу культури, національностей та релігій Іваненко В.П.


Захід розпочався поетичним набатом «З тобою, роде мій орлиний, іду дорогами війни». Присутні ознайомилися з презентацією «З книгою в серці» по творчості чудового, талановитого поета, ветерана Великої Вітчизняної війни Івана Олександровича Брашевана.

Ведучі форуму Степанченко С.В. та Онищенко К.А. згадали теплими словами про прекрасного журналіста, цікавого співбесідника, гумориста Юрія Антоновича Кіпера, про авторів прозових збірок та поезій Федора Дмитровича Куца та Григорія Тимофійовича Пластомака. Цих людей вже немає серед нас, але живе пам'ять про них, житимуть їхні твори, як продовження їхнього світогляду та творчості. Всі присутні увінчали їх пам'ять хвилиною мовчання.

Постійно на Skype-зв’язку була наша землячка, письменниця Марущак Віра Іванівна, яка презентувала нові свої видання.

На форумі декламувались патріотичні вірші у виконанні поетів та читців: Кислиці Ірини, Середенко А.В, Гридіної Л.О, звучали пісні у виконані Дроботуна О.М. на слова поета–земляка Петренко О.В.

У виконанні працівників районного будинку культури Петренко О, Подгородецької Т., Тищенко Л. прозвучали пісні про Україну та рідний край. До уваги всіх учасників форуму була представлена книжкова виставка «Криниця рідного слова» по творчості письменників–земляків.


По закінчення заходу всі присутні стали учасниками флеш–мобу «Ми – українці, ми – за мир!».


Степанченко С., завідуюча відділом обслуговування Арбузинської ЦБС



 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.