Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Токар Л. Незалежній Україні – 25 (Веселинівська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Велике свято – день Незалежності України. 25 років не так багато для країни, але досить значні події відбулися за цей короткий період. Нелегкий шлях прошла наша держава до незалежності. Долучилися до відзначення цієї славної дати і бібліотеки Веселинівської ЦБС.

Піщанобрідська бібліотека-філія відзначила цю славну дату спільно з місцевою школою. Було організовано чудове свято «Горнусь до тебе рідний краю», в програмі якого відбувся концерт, на якому маленькі танцюристи кружляли в українських танках, лунали національні пісні. В бібліотеці було оформлено книжкову викладку «Горнусь до тебе рідний краю».

До відзначення 25-ї річниці Незалежності України долучилася і Новосвітлівська бібліотека- філія. Для мешканців психоневрологічного інтернату бібліотекарем Красножон Оленою Яківною було організовано та проведено годину державності «Нива жовта». Учасники заходу – школярі, читали підопічним інтернату вірші про Україну і державні символи. Для медичного персоналу Новосвітлівського психоневрологічного інтернату проведено політичний діалог «Україні 25, багато це чи мало?». Бібліотекар з своїми помічниками розповіли про державні символи України, Миколаївської області, Веселинівського району та села Новосвітлівка, ознайомили з історією створення символів. Учасники заходу прийняли активну участь у діалозі про основні історичні події та сьогодення нашої держави.

«У нашого прапора барви чудові, внизу золотисті, вгорі волошкові» – за такою назвою відбулася година державності для читачів Варюшинської б/ф. Увазі був представлений відео перегляд «Історія Державного Прапора», що сягає в глибину століть історії нашого народу. Також читачі прослухали презентацію книги братів Капранових «Історія Незалежності України». Вікторина «Як я знаю свій край?» показала як учасники заходу знають символи країни, звичаї і традиції українського народу. Для відвідувачів інтернет центру проведена бесіда біля книжкової викладки «З днем народження Україно!». Мета даного заходу  виховувати в молоді патріотичні почуття до своєї країни, символів України: прапора, герба, гімну, хлібу на вишитому рушникові. Щоб вони відчували гордість за воїнів, які воюють під жовто-блакитним стягом на сході країни, за спортсменів, які виборювали медалі на олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Веселинівські районні бібліотеки провели флешмоб «З Україною в серці», огляд літератури «Хай цвіте щаслива моя Україна!», літературно-пізнавальну годину до Дня українського прапора та екскурсію найкращих читачів до військової частини в с. Мартинівка. Цікавими були день країни «Україна від А до Я» та день народження села «Моя Градівка на карті України» (Градівська б/ф), святкове дійство «Я люблю Україну» (Зеленівська б/ф) та багато інших заходів.

У всіх бібліотечних закладах Віеселинівщини оформлено книжкові виставки, викладки та перегляди «Всім серцем любіть Україну свою і вічні ми будемо з нею» (Катеринівська б/ф), «Україна – незалежна країна» (Зеленівська б/ф), «Україна – моя совість» (Новокатеринівська б/ф), «Наша країна – Незалежна Україна» (Нововоскресенська б/ф), «Є така держава – Україна» (Михайлівська б/ф) та ін. Катеринівською та Градівською бібліотеками було оформлено виставку-галерею дитячих малюнків та поробок «Моя країна – Україна».

Токар Л.Л., методист Веселинівської ЦБС.

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.