Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Мосензова Н. М. Ой на Івана, ой на Купала. (Новоодеська ЦРБ)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

З нагоди свята Івана Купала 6 липня в читальній залі Новоодеської ЦРБ було проведено народознавчу годину «Ой на Івана, ой на Купала...». Бібліотекарі представили увазі присутніх виставку-експозицію книг з народознавства, етнографії, статей, аудіозаписів купальських пісень. За допомогою виставки молодь дізналася, з яких далеких язичницьких часів прийшло до нас це свято.

Кажуть, у ніч на Купала, коли сонце стоїть у самій високості й має незбагненну силу, долю можна привернути на свій бік. Лише єдиного дня, єдиної ночі на рік. Ось чому молодь в усі віки чекає її з таким нетерпінням.



Свято Івана Купала – найпоетичніший витвір душі українського народу. Тому всі із задоволенням переглянули художній фільм «Ніч перед Івана Купала» за мотивами твору М. Гоголя в Інтернет-центрі бібліотеки. Чудові народні обряди, звичаї відображені в цьому фільмі зацікавили присутніх, примусили задуматись: «Можливо, і нам слід дотримуватися обрядів та звичаїв наших пращурів, щоб хоч раз на рік зануритися в містичну ніч, яку так любили наші предки?». Більшість присутніх вирішила перечитати повість М. Гоголя, а деякі вперше прочитати цей твір й твори українських авторів – Т. Г. Шевченка, Л. Українки, сучасних письменників про це чудове народне свято.

 

 

 

Мосензова Н. М., бібліотекар відділу обслуговування Новоодеської ЦРБ

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.