Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Озерова І. Г. Олександр Сизоненко: в житті, творчості, спогадах (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

22 вересня у центральній районній бібліотеці відбувся захід «Олександр Сизоненко: у житті, творчості, спогадах». Олександр Олександрович Сизоненко — видатний український письменник, уродженець Баштанщини, член Національної спілки письменників України, лауреат Державної премії ім. Т. Г. Шевченка, літературної премії в галузі новелістики ім. Ю. Яновського, літературно-мистецької премії ім. І. Нечуя-Левицького, 20 вересня відзначив свій 94-й день народження.


До бібліотеки завітали учні 10-А класу ЗОШ №1 разом з вчителем української мови та літератури К. А. Новосад. Ведучі зустрічі, бібліотекарі Т. М. Змієвська та Л. В. Штефан, ознайомили присутніх з біографією письменника та нагадали багато цікавих фактів про життя і творчість талановитого земляка. У доробку письменника дев’ять романів, більше десяти повістей, десятки оповідань, есе, літературознавчих розвідок. Багато з них перекладено російською, польською, болгарською, німецькою, англійською, естонською, казахською, таджицькою та іншими мовами. Великої популярності набули твори письменника: «Корабели», «Хто твій друг», «Степ», «Хліб рідного поля», «Була осінь», «Мета», «Далекий Бейкуш», «Не вбивайте своїх пророків» та інші.

Учні ознайомилися з літературою, представленою на книжковій виставці «О. Сизоненко: доки й живу», переглянули буктрейлери на романи «Степ» та «Білі хмари», створені працівниками бібліотеки,  а також фільм «Білі хмари» за улюбленим романом самого автора.

Велич письменника Олександра Сизоненка не скороминуща. Він лишає нащадкам образи людей — талановитих, чесних, добрих серцем, великих трударів.




І. Г. Озерова, завідуюча відділом обслуговування Баштанської ЦРБ

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.