Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Завгородня Л. М. Афган навічно в пам’яті моїй (Новоодеська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. В ці пам’ятні лютневі дні в бібліотеках Новоодеської централізованої бібліотечної системи вшановують пам’ять кожного зі своїх земляків, воїнів, які не повернулися додому, та віддають належне героїзму тих, хто пройшов цю війну.

14 лютого 2018 року в читальній залі районної бібліотеки було проведено зустріч з учасником війни в Афганістані, воїном-інтернаціоналістом О. М. Владикіним. Бібліотекарі відділу обслуговування Н. М. Мосензова та Л. Ф. Табакар нагадали про події в Афганістані.

На захід, сповнений почуття патріотизму та гордості за земляків-героїв, були запрошені директор районного краєзнавчого музею А. О. Владикіна, учні 9-х класів загальноосвітньої школи №2 та їх наставник – вчителька історії Н. С. Домніна. Анна Олегівна розповіла про дату 15 лютого – день виведення радянських військ з Афганістану.

Олег Миколайович поділився своїми спогадами про події війни в Афганістані, в якій полягли і наші земляки. Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання. Переглянули відеофільми «Початок Афганської війни», електронну презентацію «Я буду вічно жити в короткім слові пам’ять» та прослухали пісні про роки афганської війни.

Про події в Афганістані 30-річної давнини написано немало книг і спогадів. До уваги учнів була представлена виставка літератури «На їхню долю випала війна», яку презентували присутнім бібліотекарі. Привернули увагу присутніх і буктрейлери на книги С. Алексієвич «Цинкові хлопчики», «Маленька торговка сірниками в Кабулі», «А. Стовба: воїн і поет», О. Дмитренка «Аїст», І. Моїсеєнка «Сектор обстрілу».

 


Л. М. Завгородня, завідуюча відділом обслуговування Новоодеської ЦРБ


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.