Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Змієвська Т. М. Година мужності в бібліотеці (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

21 лютого в Баштанській центральній районній бібліотеці відбулася година мужності «Згадай, Афганістан, синів полеглих України», присвячена Дню вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав та 29-ій річниці виведення військ з Афганістану. На захід був запрошений наш земляк, воїн-афганець Березний Олександр Васильович. Також були присутні учні 10-А класу, 10-Б класу ЗОШ №2 разом з класними керівниками А. П. Хижняк та Т. Г. Люлько.

Бібліотекарі Л. В. Штефан та Т. М. Змієвська розповіли учням про трагічну сторінку нашої історії – війну в Афганістані, назвали вражаючі цифри афганської війни. Афганістан – страшний за реальністю, гіркий за наслідками, незабутній, чорною стрічкою назавжди залишиться в серці воїнів. Учні із сумом на очах переглядали відео про події в Афганістані.

Юнаки та дівчата з цікавістю слухали спогади воїна-інтернаціоналіста О. В. Березного, який на власні очі бачив всі вистраждані жахіття війни в Афганістані. Разом перегорнули сторінки фотоальбому «На їхню долю випала війна», побачивши знайомі обличчя своїх земляків-афганців. Старшокласники також ознайомилися з реліквійними експонатами, які надійшли з афганської війни до районного краєзнавчого музею.

Працівники бібліотеки презентували книжкову виставку-подію «Афганістан: біль та пам’ять», література якої є своєрідна данина пам’яті воїнів-афганців. Не залишили байдужими такі краєзнавчі видання: «Афган, прописаний у серці», «Афган: боль и память», «Великая миссия», «Слава героям», в які занесені короткі біографічні відомості про воїнів-інтернаціоналістів Миколаївщини.

Світлу пам'ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Ми маємо пам'ятати, що серед нас живуть люди, які стали свідками і учасниками тих воєнних подій та пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.


Т. М. Змієвська, бібліотекар кафедри видачі літератури для юнацтва Баштанської ЦРБ
 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.