Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Табакар Л. Поетичні обрії “Пошуку” (Новоодеська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Поетичні обрії «Пошуку»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вже минуло вісім років з того дня, коли в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулося перше засідання літоб’єднання «Пошук». З 2 квітня 2008 року об’єднання зареєстроване в управлінні юстиції, отримало юридичний статус. Оцінюючи роботу колективу за пройдений час, слід відмітити, що літературної організації такої масштабності немає у жодному з районів області.

Літоб’єднання створено за ініціативи пенсіонера Простакова Миколи Андрійовича, який протягом восьми років був і залишається керівником організації. Символічно вибрана назва літоб’єднання, адже в основу роботи покладено пошук нових талантів, нових імен в літературі, залучення молоді до літературної творчості, спільне зростання майстерності митців. Через літоб’єднання за цей час пройшло більше дев’яти десятків людей різних професій, різного віку. Головним чином, це –  жителі міста Нова Одеса. Серед постійних учасників є почесний громадянин міста – Анатолій Вітренко, ветерани: Зоя Видашенко, Анатолій Альбещенко та інші. Світлу сторінку місцевої поезії засвітив Володимир Шпак, якого уже немає в живих, але ім’я якого носить літоб’єднання «Пошук».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міська газета «Новоодеський вісник» часто друкує кращі роботи літераторів, розповідає на сторінках видання про їх авторів, особливо про школярів і молодих людей, які роблять перші кроки у літературі.

Літературне об’єднання «Пошук» надає перевагу віршуванню рідною мовою, що дає можливість забезпечувати як патріотичне виховання слухачів, так і досконале вивчення української мови — безцінної і невичерпної скарбниці культурного надбання народу. Як результат – протягом вже п’яти років поспіль перші місця в обласному конкурсі «Золота арфа» учнів і випускників Новоодеських шкіл, вихованців літоб’єднання.

Літоб’єднання співпрацює з районним відділом культури, будинком культури. Чимало поезій членів літоб’єднання стали словами аматорських пісень. Приємно, що 2004 року літоб’єднання підготувало і випустило у світ альманах під назвою «Чайка над Бугом» з віршами і піснями місцевих авторів про місто Нову Одесу, сповненими почуттям любові до своєї малої Батьківщини, гордості за її людей та бажанням зробити своє місто ще кращим.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нещодавно літоб’єднання стало лауреатом обласного огляду-конкурсу художньої творчості.

В читальному залі центральної районної бібліотеки 19 вересня 2009 року відбулося урочисте засідання, присвячене 8-й річниці з дня створення літературного об'єднання “Пошук”.

Ведучі свята, працівники відділу обслуговування центральної бібліотеки Завгородня Л.М. та Федоренко Р.А. надали слово президенту літоб'єднання М.А. Простакову. Він відзначив, що окрім удосконалення творчості члени літоб’єднання займаються видавничою діяльністю. За вісім років вийшло у світ сорок 56 видань. Це – поетичні альманахи, антології, окремі збірки творчості письменників-аматорів. Всі видання можна знайти і ознайомитися з ними у районній бібліотеці, сільських і бібліотеках середніх шкіл. У районній бібліотеці діє виставка робіт пошуковців, а члени літоб’єднання зробили пересувну, яку демонструють під час святкування Дня міста та інших заходів. Літоб’єднання організовує зустрічі з виробничниками, школярами, шанувальниками поетичного слова.  Презентації багатьох своїх видань пошуковці проводять у читальному залі бібліотеки, малому залі районного будинку культури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В 2009 році вийшли з друку четверта збірка поезій З.Я. Видашенко «Жіноча доля», збірка гуморесок М.А. Простакова «Сміхослово до сніданку», 2 збірки прози та поезії А.М. Вітренка «Люби поки любиться» та «Бідолашне кохання», збірка поезій М. Русанової «Соната белых лебедей», книга С. Пічугіна «Русский рубайат» (Омар Хайям), районний альманах «Бузька хвиля». «Пошук» став лауреатом обласного огляду- конкурсу.

Гості свята, заступник керівника виконавчого апарату районної ради, керуюча справами Чубук І.М., секретар міської ради Горлач В.В., начальник відділу культури райдержадміністрації Тищенко О.В. в своїх виступах звернули увагу на значення «Пошуку» в культурному житті Новоодещини, привітали з річницею літоб'єднання, вручили його членам Почесні грамоти.

А ще на святі лунало багато поезій, написаних З.Я. Видашенко. А.С. Альбещенком, М.А. Простаковим, М. Русановою, А. Балан, В. Назаренком та іншими. Як зазначила в своєму виступі Р.І. Балан, давній друг і оцінювач поетичної творчості «пошуковців», допоки є люди, що пишуть вірші і прозу, відчувають своєю душею людські почуття і можуть з ними поділитися з іншими, до тих пір людина залишатиметься людиною.

Ми щиро вітаємо всіх «пошуковців» з 8-ю річницею з дня створення. Бажаємо всім міцного здоров'я, творчих злетів і натхнення.

 

 

Л. Табакар, завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом центральної бібліотеки

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.